Празници / фестивали

Европейски ден на езиците - щанд на Полския институт

17 септември 2022, 10.30 – 15.30 ч., Площад "Славейков"

 

◊ ПОКАНА

Европейски ден на езиците - щанд на Полския институт

Кога: 17 септември 2022, събота, 10.30 – 15.30 ч.

Къде: Площад "Славейков"

Организатори: ГД „Писмени преводи“ на Европейската комисия, Полски институт в София, Австрийско посолство, Гьоте-институт, Институт Сервантес, Институт Камойш, Културно-информационен център на Северна Македония, Посолство на Украйна, Институт Лист, Чешки център, Център за азербайджански език и култура към СУ, Държавен културен институт, Институт за български език към БАН, Департамент за езиково обучение – ИЧС, Съюз на глухите в България

 

Тази година Европейският ден на езиците излиза на площада!

В деня на София – 17 септември, ще ви очакваме на нашия Панаир на езиците на площад „Славейков“ в столицата, между 10:30 и 15:30 ч. Всеки ще може да участва в „откритите уроци“ и да научи любими думи и изрази от избран от вас език. Каним ви да участвате в общите игри, състезания, викторини, да поговорите с представители на отделните културни институти и да проверите какви са най-добрите възможности за изучаване на чужди езици.

От 10:30 до 10:55 ч. в библиотеката на Френския институт ще се състои четене на приказки от различни държави. Полският институт ще участва с приказката Podróż na jednej nodze” / „Пътешествие на един крак“ от Малгожата Стшалковска.

 Каним най-малките слушатели да чуят избраната приказка!

От 11:30  ч. ще ви очакваме отново в библиотеката на Френския институт, където ще се чете „Червената шапчица“ от Шарл Перо на различни европейски езици.

От 13:00 часа в зала „Славейков“ във Френския институт ще бъдат прожектирани кратки филми, избрани от участниците на Европейския ден на езиците.

Европейският ден на езиците в България се организира от местното представителство на ГД „Писмени преводи“ на Европейската комисия с участието на EUNIC Bulgaria – мрежа от културни институти на страните от ЕС.

Присъединете се към събитието във Фейсбук!

Заповядайте!

 

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
16.09.2022 г. 18:37
Посетено:
1095
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/35412-evropeyski-den-na-ezitsite-shtand-na-polskiya-institut