Празници / фестивали

Театър "Плюс" от испанския град Хихон играе "Дядовата ръкавичка" на 20 август във Велико Търново

Организираният от Куклен театър "Весел" Международен театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" продължава

Театър "Плюс" от испанския град Хихон играе "Дядовата ръкавичка" на 20 август във Велико Търново: 1
Театър "Плюс" от испанския град Хихон играе "Дядовата ръкавичка" на 20 август във Велико Търново: 2
Театър "Плюс" от испанския град Хихон играе "Дядовата ръкавичка" на 20 август във Велико Търново: 3

 

◊ ПОКАНА

На 20 август, събота, в 11:00 часа Театър "Плюс" от испанския град Хихон ще представи „Дядовата ръкавичка“ на сцената на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“, организиран от Куклен театър "Весел".

Мястото: откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново.

Малките зрители на кукления форум ще се срещнат с любимите герои от популярната приказка. Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Изгубена в гората и  намерена от едно мишле, дядовата ръкавичка ще приюти горските животни. Но какво ще се случи с тях по-нататък, ще разберем от красивия и увлекателен спектакъл по познатата приказка на Елин Пелин.

Постановката е на Алек Чурчич, а сценографията, куклите и музикалната среда – на Олга Жечева. Представлението „Дядовата ръкавичка“ е моноспектакъл на Олга Жечева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър "Весел", се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – многогодишен партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

Автор: Театър ВЕСЕЛ
17.08.2022 г. 16:08
Посетено: 233
Етикети: Испания, Куклен театър "Весел", Велико Търново, Международен театрален фестивал, Алек Чурчич, Олга Жечева, театър "Плюс", "Дядовата ръкавичка", "Лято кукли и приятели"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/35244-teatar-plyus-ot-ispanskiya-grad-hihon-igrae-dyadovata-rakavichka-na-20-avgust-vav-veliko-tarnovo