Празници / фестивали

Спектакълът „Нарисувай ми човек“ участва в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“

Център за изкуства "За Родопите" ще представи визуалния спектакъл за деца на 13 август, 11: 00 ч., парк "Асеневци", В. Търново

 

◊ ПОКАНА

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 13 август, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще участват в спектакъла „Нарисувай ми човек“. Представлението е от репертоара на Центъра за изкуства „За Родопите” – Бостина, България.  

„Точка, точка, запетайка... Ей го нашето човече –  нарисувано е вече!“ – това е отправната точка на художника, под чиято четка изникват различни образи. Той рисува пред публиката и провокира децата да превръщат една картина в друга. Спектакълът развива естетическия усет и креативността на публиката.

Постановката на визуалния спектакъл за деца е на Петър Тодоров, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. Музиката е на Милен Апостолов, а в ролята на художника се превъплъщава Десислава Минчева.                          

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър "Весел", се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе на сцена в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

Автор:
Веселин Василев
Публикация:
10.08.2022 г. 13:09
Етикети:
Петър ТодоровКуклен театър "ВЕСЕЛ"
Международен театрален фестивал „Лято кукли и приятели“
Десислава Минчева-Тодорова
В. Търново
Център за изкуства "За Родопите"
Посетено:
629
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/35201-spektakalat-narisuvay-mi-chovek-uchastva-v-mezhdunarodniya-teatralen-festival-lyato-kukli-i-priyateli