Празници / фестивали

Театър ВЕСЕЛ покани „Косе Босе“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Спектакълът на Държавен куклен театър Пловдив гостува на 23 юли във Велико Търново

 

Театър ВЕСЕЛ покани „Косе Босе“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“

 Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 23 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от спектакъла „Косе Босе“. Представлението е от репертоара на Държавен куклен театър – Пловдив.   

Героите от приказката на Ран Босилек оживяват в  жизнерадостен спектакъл – подарък за малките зрители. Малкото Косе, Лиса и Шаро ще им кажат колко е важно да имаш верен приятел в труден момент, а пъстрата визия и динамичната музика ще ги увлекат в едно незабравимо преживяване.

Постановката е на Мариета Ангелова, а сценографията и куклите – на Анна Пулиева и Красимир Василев. В ролите се превъплъщават Евдокия Енчева и Соня Ботева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При дъждовно време представлението ще се играе на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
22.07.2022 г. 11:45
Посетено:
680
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/35124-teatar-vesel-pokani-kose-bose-na-festivala-lyato-kukli-i-priyateli