Празници / фестивали

Театър ВЕСЕЛ очаква "Балон като слон" за участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“

„Балон като слон” - интерактивно представление със сапунени мехури, авторски спектакъл на Коле Китанов

Театър ВЕСЕЛ очаква "Балон като слон" за участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“: 1
Театър ВЕСЕЛ очаква "Балон като слон" за участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“: 2
Театър ВЕСЕЛ очаква "Балон като слон" за участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“: 3

Театър ВЕСЕЛ очаква „Балон като слон“ за участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“

 Четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 25 юни, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще бъдат изненадани от „Балон като слон”. Представлението е от репертоара на столичната независима Tеатрална формация „Мале-мале“, чийто основател е Коле Китанов. 

„Балон като слон” е интерактивно представление със сапунени мехури за малки и големи. Ефектното шоу е авторски спектакъл на Коле Китанов. Децата попадат в един магичен свят с безброй балони – балони с дим, балони с огън, балон в балон. А на финала зрителите са свидетели на един невероятен номер със сапунени мехури – балон като слон.

При дъждовно време представлението ще се играе на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – дългогодишния коректен партньор на фестивала в средновековната столица. За допълнителна информация: 0878 790 549.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

 

Автор: Театър ВЕСЕЛ
23.06.2022 г. 14:39
Посетено: 128
Етикети: авторски спектакъл, Коле Китанов, куклен театър, Велико Търново, ХГ „Борис Денев“, Театър ВЕСЕЛ, „Балон като слон”, кукли и приятели“, фестивал „Лято
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/34971-teatar-vesel-ochakva-balon-kato-slon-za-uchastie-vav-festivala-lyato-kukli-i-priyateli