Празници / фестивали

IV Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“

Фестивалът ще бъде открит на 4 юни в 11:00 часа със спектакъла на Театър НИНА от Италия „Направи го от сърце!”

 

IV Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“

Четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” предстои да бъде открито на 4 юни на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново.

Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на 13 постановки, 5 от които на чуждестранни театри. Във фестивалната програма отново са включени спектакли на държавните театри от Пловдив, Варна, Русе и Силистра, а също така на Центъра за изкуства „За Родопите” от Бостина и Театър „Мале-мале” от София. В това издание на театралния форум се очакват и гости от Монополи (Италия), Хихон (Испания), Лисабон (Португалия), Букурещ (Румъния) и Тирана (Албания).

 Фестивалът ще бъде открит на 4 юни в 11:00 часа със спектакъла на Театър НИНА от Италия - „Направи го от сърце!”. След това, в съботните дни на юни, юли и август, ще бъдат представени постановките „Белият заек“, „Вълкът и седемте козлета”, „Пепеляшка”, „Маша и мечока”, „Храбрият шивач”, „Косе Босе”, „Балон като слон”, „Нарисувай ми човек”, „Принцесата и граховото зърно”, „Театърът на Дом Алберто” и „Дядовата ръкавичка”.

Фестивалът ще бъде закрит на 27 август от домакините от Театър ВЕСЕЛ с най-новата им постановка „Русалка”. Тогава ще бъде обявена и връчена Наградата на публиката за най-добър спектакъл.

При дъждовно време представленията ще се играят в театралния салон на Народно читалище „Надежда 1869“.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината.

Входът е свободен!

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
02.06.2022 г. 13:46
Посетено:
665
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/34825-iv-mezhdunaroden-teatralen-festival-lyato-kukli-i-priyateli