Празници / фестивали

Националното радио кани малчуганите на Празник "Ние, децата в БНР" на 1 юни

Музика, футбол и игри очакват хлапетата в двора на Радиото, входът е свободен

Националното радио кани малчуганите на Празник "Ние, децата в БНР" на 1 юни

 

◊ ПОКАНА

Празник „Ние, децата в БНР“ ще зарадва малчуганите на 1 юни от 11 ч. в двора на Националното радио. Музика, футбол на малки вратички, рисунки на асфалт и много други игри очакват хлапетата в празничния ден.

Много музика ще звучи на празника. Вокална група „Радиодеца“ ще изпълнява любими песни. След години пауза виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР ще посрещнат отново малчуганите в Първо студио на радиото, за да ги запознаят с тайните на българските инструменти в специално подготвен образователен концерт.  

Как се работи с гласа и как се прави интервю ще научат децата от радиоводещите. Как се правят детски новини ще покажат приятелите от "Книговище".

Турнирът по футбол на малки вратички ще коментира Камен Алипиев – Кедъра. Децата ще играят на „Познай героя“ с любимия си „глас“ Петър Байков. Детски куиз, флашмоб, кът за виртуална реалност са подготвили от екипа на предаването „Ние, децата“ на Радио София.

Входът за празника е свободен. Специална покана да се включат в събитието БНР отправя към украинските деца в България.

 

 

Автор:
БНР
Публикация:
31.05.2022 г. 13:36
Посетено:
1303
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/34792-natsionalnoto-radio-kani-malchuganite-na-praznik-nie-detsata-v-bnr-na-1-yuni