Празници / фестивали

Фестивалът "Electric Orpheus" 2022 в пловдивския квартал „Тракия“

Музика на живо - на 27 май от 18 часа и 28 май от 16 часа

Фестивалът "Electric Orpheus" 2022 в пловдивския квартал „Тракия“

 

◊ ПОКАНА

Electric Orpheus - 2 дни топ банди от Европа и България ще свирят рокендрол, психиделика, уейв, електро, гръндж, пост-пънк, индъстриал

Искате ли да се насладите на качествена музика на живо и да танцувате на огромно открито пространство – заповядайте на двудневния фестивал Electric Orpheus в пловдивския квартал „Тракия“. На 27 май от 18 часа и 28 май от 16 часа любителите на рокендрол, психиделика, уейв, електро, гръндж, пост-пънк, индъстриал и др. ще се забавляват с топ банди, които ще представят вдъхновяваща продукция - премиера на новите си албуми и издания за световни и български лейбъли. Организаторите от НПО „Общо бъдеще“ даряват печалбата от фестивала за хуманитарна помощ за Украйна.

New Candys (Венеция, Италия) покоряват нов връх в съвременния рокендрол, продуцирани от носителя на Грами Томазо Колива. Bazooka (Атина, Гърция) преминаха от американски към гръцки лейбъл и показват пътя на истински вдъхновения артист в съвремието ни. Yo No Se (Бристол, Англия) работят с продуцента на първия албум на Нирвана. Teatre (Каунас, Литва) ще допринесе доза индъстриал-техно-електро с прибалтийски привкус. Очакват ни незабравими емоции в разнообразна стилистика и със Strawberry Pills (Атина, Гърция), Nixxon (Копенхаген, Дания), Heptagram (България), Лютеница / LTNC ( България), Klen (Великобритания) и Snade (България).

Мястото на Electric Orpheus ще ви очарова. Комбинация от индустриална градска среда с просторна зелена площ, създаваща усещането за контрапункт - имате чувството, че не сте в града, но всъщност сте. Локацията за фестивала се намира в квартал Тракия в Пловдив, комуникативна е, има градски транспорт, велоалеи в близост, пространство за паркиране. Отдавна не сте ходили на такова място, а може би никога. Само сте чували, че някъде другаде по света се прави нещо подобно.

Адрес: улица Инженер Асен Йорданов 7, 4023 Южна индустриална зона, Пловдив. Карта

Повече за фестивала Electric Orpheus, следете на сайта му и се присъединете към събитието в социалните мрежи.

Двудневни билети на цена от 65 лева (еднодневен е 45 лева) можете да намерите онлайн в мрежата на EPAYGO.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна. В деня и само на място: 60 лева еднодневен / 70 лева двудневен. Линк към билетите: https://epaygo.bg/2668557784

Electric Orpheus е проект на сдружение „Общо бъдеще“ и е част от програма „Наследство“ на „Пловдив - Европейска столица на културата“.

* * *

Събитията на НПО Общо бъдеще целят високо качество на културната среда и запознаване на публиката със световни и актуални постижения, като премахват границите между чужди, местни артисти и публика. Локациите са внимателно подбрани и хвърлят светлина към непопулярни, но подходящи места за култура с идея за децентрализация и промяна на обществените нагласи към по-добра среда на живот, както в града, така и извън него.

Автор: Катя Стайкова
21.05.2022 г. 16:07
Посетено: 193
Етикети: музика, фестивал, Пловдив, Сдружение "Общо бъдеще", Electric Orpheus, рок енд рол
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/34737-festivalat-electric-orpheus-2022-v-plovdivskiya-kvartal-trakiya