Празници / фестивали

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен базар на книгата

30 май - 5 юни 2022, Парк НДК, шатра № 3

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен базар на книгата

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен базар на книгата

30 май - 5 юни 2022
Парк НДК, шатра № 3

Скъпи приятели и почитатели на книгата, заповядайте на щанда ни на Пролетния базар на книгата, където ще намерите със специална панаирна отстъпка от 20% изданията на вече утвърдените и най-новите ни български и чуждестранни автори, подготвени за Вас с много любов и професионализъм.

Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-актуалните ни книги и техните автори.

 

31 май, вторник, 17:00–18:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с писателя Васил Загоров и дебютната му книга „Призраци в библиотеката“ (поредица „Нулева зона“). „Този сборник с фантастични разкази е посветен на трите ми житейски и професионални увлечения – книгите, библиотеките и фантастиката. Същевременно намира центробежната си сила в противоречията. Тук ще откриете дълги и къси разкази, весели и тъжни сюжети, произведения, които да те накарат да се замислиш и такива, които да ти помогнат да се отпуснеш.“

 

2 юни, четвъртък, 18:00–19:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с писателя Роман Кисьов и книгата му с миниатюри „Насън и наяве“ (поредица „Нова българска проза“). „В новия си сборник с прозаични (но не само) миниатюри Роман Кисьов е постигнал изчистения минимализъм на мъдреца, без обаче да се отказва от дарбата си на поет и художник, който с няколко щриха може да сътворява не само картини, но и цели светове“, казва за книгата Петър Чухов.

 

3 юни, петък, 17:00–18:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с писателя Мартин Петков и поетичната му книга „Приготвяне на багажа за път“ (поредица „Нова българска лира“). „Още с първите стихове усетих, че авторът е от моята кръвна група – той гледа на света през сатирична призма. Без да се прави на интересен с ефектни постмодерни трикове, пише за обикновените неща от живота и го прави с намигване, с усмивка“, казва за книгата Михаил Вешим.

 

4 юни, събота, 13:00–14:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с писателката Жюстин Томс и дебютния ѝ роман „Clair de lune“ (поредица „Нова българска проза“). През последните години авторката работи по темата за гоненията над арменците, Европа отпреди, по време и след Втората световна война, идването на социализма в България и лагерите у нас. В резултат се ражда книгата, в която чрез историята на един живот се проследява динамиката на историческите процеси в България и Европа през ХХ век.

 

4 юни, събота, 14:00–15:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с писателя Владислав Христов и книгата му с кратки текстове „Мопсът на Вазов“ (поредица „Нова българска проза“). „Едно от най-приносните постижения на книгата е в заявената богата литературна култура на автора (с неизбежните реминисценции, алюзии и паралели от наши и чужди автори и произведения), както и надграждането на българската повествователна традиция, водеща началото си още от кратката публицистична проза на Ботев“, казва за книгата проф. Людмил Димитров.

 

4 юни, събота, 16:00–17:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с поетесата Велина Баева и дебютната ѝ книга „Калейдоскоп“ (поредица „Нова българска лира“). „Калейдоскоп“ е кратък сборник с импресии. Импровизация в леко препънат ритъм. Преразказ на емоции. За очарованието на хаоса и копнежите по космоса. За пътуването и чакалните, приказките и историите, бурите и въртележките. За увлечението по клишетата и притеглянето на гравитацията. За вдъхновението, полепнало по тъгата и всичко онова, което се събира в една трета от страницата.

 

4 юни, събота, 17:00–18:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с поетесата Поли Муканова и книгата ѝ с фрагменти „Сизиф дали е бил щастлив?“ (поредица „Контрапункти“). „В едновременно строгите, но и гъвкави граници на фрагмента Поли Муканова вмества много различни не само като проблематика, но и като форма текстове – от размишления и съждения с ефект на сентенции до кратки разкази, миниатюрни истории със сюжет, който при друг случай би могъл да е основа и на много по-голяма прозаическа творба“, казва за книгата Ани Бурова.

4 юни, събота, 18:00–19:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, парк НДК, шатра № 3

Среща с автограф с писателя Петър Тушков и книгата му „Блуграс“ (поредица „Нулева зона“). „Петър Тушков пише не като разказвач на анекдоти, а като изследовател на вътрешните и външните граници на човешкото. Резултатът са единадесет разказа и една новела, дванадесет модела на миналото, настоящето и бъдещето, където оригинални идеи и ясен, красив език изграждат редкия обект, наречен истински добра литература“, казва за книгата Владимир Полеганов. 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.05.2022 г. 13:26
Етикети:
представяне на книгисрещи с автографИздателство „Ерго“
Софийски пролетен базар на книгата 2022
Посетено:
873
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/34730-izdatelstvo-ergo-na-sofiyskiya-proleten-bazar-na-knigata