Празници / фестивали

Празнични Коледни прояви в Община Сливен 2021

Разнообразна програма през декември

И в условията на пандемия и строго съблюдаване предписанията на здравните власти, служителите на Община Сливен (кмет Стефан Радев) насочиха усилията си да доставят радост за жителите на града и региона с редица значими инициативи. Пред общинската сграда необикновено красива коледна елха радва малки и големи, подготвена с участието на малчуганите от детските заведения, като празничната украса по протежение и на Ларгото и тази година впечатлява с креативността на организаторите. Голяма част от проявите се провеждат със съдействието и по инициатива на културните институти, читалищата и обществените организации, с които общината (зам. кмет по хуманитарните дейности Пепа Чиликова), е изградила оптимално взаимодействие през годините.

На проведената в зала „Сливен” церемония „Спортист на 2021 г.” сливенци отдадоха своята признателност на отличилите се деятели на спорта, прославили през отиващата града на международни, национални и регионални състезания. В програмата по награждаването присъстващите оцениха музикалните изпълнения, както и акробатичното шоу на членовете от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

С интересни дейности бе наситен и 16 декември 2021 г.: на изградената в центъра на града пързалка се състоя „ледено шоу”, а за любителите на симфоничната музика същия ден е предвиден и празничен Коледен концерт на Сливенския оркестър, под надслов „Рождество е!” (Организаторите съобщават възможностите за подходи по отношение на билетите за отложения концерт от 21 октомври 2021 г. „Мистерията Паганини”, които съобщаваме за улеснение на закупилите ги: да използват билета без презаверяване за концерта „Рождество е!“ - на 16 декември 2021 г.; да го запазят за новата дата - 19 май 2022 г., от 18.30 ч.; да го върнат десет дни преди обновената дата - 19.05.2022 (от 9 до 19 май 2022 г. на касата на зала „Сливен“).

Проявите ще продължат и на 18 декември (събота): с организирания втори Фермерски пазар от български (регионални продукти) пред сградата на Община Сливен. Пъстроцветното Коледно шествие, преминаващо същия ден (от 12 до 14 ч.), по бул. „Цар Освободител“, ще поднесе красиви коледни чудеса на най-малките жители на общината.

Радостно изживяване ще донесе и Коледният концерт на 19 декември (неделя), от 11.00 ч., в зала „Сливен”. В него участие ще вземат децата, осъществяващи - под ръководството на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд - социалния проект под надслов „Музиката вместо улицата”: с включени в концертната програма произведения на В. А. Моцарт, Ж. Бизе, А. Пиацола и др.

Интересно начинание е замислено и за любителите на хокея: провеждане на демонстрационен хокеен мач в неделя, в същия час, на ледената пързалка: с предоставената възможност след срещата най-малките почитатели на този спорт да се запознаят по-детайлно с особеностите му.

И Ансамбълът за народни песни и танци ще изнесе пред сливенци своя Коледен концерт на 21 декември в зала „Сливен”, от 18 ч. А в навечерието на Рождество „Ледено шоу “ ще привлече отново на пързалката „любителите на снежните удоволствия”.

В полунощ на 31 декември, настъпващата Нова 2022 година ще бъде посрещната с многоцветни илюминации (от Хамам баир) - достоен завършек и на празничната програма през отиващата си 2021 г.

 (Към посещаващите дейностите „на закрито” е отправено изискване за предоставяне на Ваксинационен сертификат, документ за преболедуване или „негативен тест за Covid-19”).

Автор:
Иванка Денева
Публикация:
16.12.2021 г. 13:18
Етикети:
Посетено:
1883
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33900-praznichni-koledni-proyavi-v-obshtina-sliven-2021