Празници / фестивали

Вълнуващ финал на тазгодишния Софийски международен литературен фестивал за деца и юноши

Последният ден, 12 декември, ще бъде отбелязан с две големи онлайн събития - срещи с двама световни автори – Хавиер Качо и Джеронимо Стилтън

 

Софийският международен литературен фестивал за деца и юноши завършва с участието на двама световни автори – Хавиер Качо и Джеронимо Стилтън, към които българските деца ще могат да задават своите въпроси.
 
Последният ден (12 декември 2021 г., неделя) на тазгодишния Софийския международен литературен фестивал за деца и юноши ще бъде отбелязан подобаващо с две големи онлайн събития – срещи с испанския учен, писател и пътешественик Хавиер Качо (11:00-11:45 часа) и с италианския писател Джеронимо Стилтън (14:00-14:45 часа).


Хавиер Качо ще разкаже на малчуганите за пътуванията си, полярните експедиции, ледения континент Антарктида и бъдещето на нашата планета. Ще ги запознае с историята на малкото кученце Пити и неговите приключения в Антарктика, описани в наскоро излязлата на български език негова книга – „Приключенията на Пити на Антарктида".

Джеронимо Стилтън пък е странен, любознателен, неуморим и забавен мишок-пътешественик, който ще представи книгата си „Хиляди чудеса. Да опознаем Италия" и ще покани българските деца в отбора на 170-те милиона свои читатели по целия свят.

По време на срещите българските деца и всички участници ще могат да задават въпроси за всичко, което ги интересува. Онлайн събитията са подходящи за деца над 9 години.

И двете срещи са безплатни и достъпни онлайн във фейсбук страницата:
https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest

Може да ги видите и в официалния сайт на Фестивала:
https://kids.literaryfest.org/

 

* * *
Четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи се провежда по време на 48. Международен панаир на книгата се организират от Асоциация „Българска книга", с подкрепата на Министерството на културата.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
10.12.2021 г. 16:51
Етикети:
Хавиер Качозакриванеонлайнсрещи
Джеронимо Стилтън
Софийски международен литературен фестивал за деца и юноши
Посетено:
667
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33872-valnuvasht-final-na-tazgodishniya-sofiyski-mezhdunaroden-literaturen-festival-za-detsa-i-yunoshi