Празници / фестивали

Богата културна програма на 48. Софийски международен панаир на книгата

Срещи с известни български писатели, много премиери и раздаване на автографи

Богата културна програма на 48. Софийски международен панаир на книгата

 

◊ 48. СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА КНИГАТА 2021

Часове ни делят от началото на 48. Софийски международен панаир на книгата. Официалното откриване е в 11:00 часа на 7 декември, в централното фоайе на Националния дворец на културата.

Любимото на всички четящи хора и най-мащабно книжно събитие, пропуснало физическото си издание през декември 2020 година, ще събере в Коледния дом на книгата запалени читатели, писатели, издатели, умели преводачи и ненадминати илюстратори на цели 800 квадратни метра в НДК.

В шестте дни, между вторник (7 декември) и неделя (12 декември), при пълно спазване на противоепидемични мерки, Софийският панаир на книгата ще представи разнообразна културна програма, наситена с премиери на книги, срещи с автори и издатели, Софийски международен литературен фестивал и Детски литературен фестивал.

Да се организира и провежда Софиийски международен панаир на книгата по време на криза е не само смелост, но и голяма отговорност и изпитание на всичко научено до момента. Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ на всички участници в 48-ото издание на този мащабен форум, защото без тях нямаше как то да се случи. За всички гости: в културната ни програма има над 40 събития, всяко едно от които заслужава вашето внимание - очакваме ви от 7 до 12 декември, в НДК“, сподели Мая Атанасова, член на УС на Асоциация „Българска книга“.

Още в първия ден от 48-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, ще можете да се срещнете с известната българска писателка Теодора Димова и да получите автограф от нея на щанда на издателство „Сиела“/ на щанд номер 113. В следващите дни, всички гости на панаира ги очакват срещи с Иво Сиромахов, Ирена Иванова, Алек Попов, Десислава Йорданова – Пурко, Деляна Манева, Нели Митева, Камелия Кучер, Добромир Банев, Йордан Евтимов, Кирил Нейков, Петър Чухов, Елена Алексиева, Георги Господинов, Захари Карабашлиев; ще има срещи и с Мадлен Алгафари, Мария Касимова-Моасе, Мария Николова и Васил Попов – най-новите автори на аудиосъдържание. А актьорите Богдана Трифонова, Йоанна Темелкова и Владимир Пенев ще прочетат от техните истории щанда на Сторител/ в Литературен клуб Перото, както и много други литературни удоволствия и изненади за читателите.

Събитията от културната програма на Софийския панаир на книгата са със свободен достъп. Всички желаещи да посетят панаира могат да го направят, ако притежават сертификат или си направят бърз или ПСР тест в разположената в билетния център на НДК лаборатория, която работи  всеки ден 16:00 до 19:15 часа.

 

Поради противоепидемичните мерки през 2021 г. Софийският международен литературен фестивал ще се проведе онлайн. Всички събития ще се стриймват във фейсбук страницата на фестивала на адрес: https://www.facebook.com/sofialiteraryfest/

По същото време ще се състои и четвъртият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, чиято програма също  е достъпна онлайн на: https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest

 

* * *

Софийският международен панаир на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Медийни партньори на събитието са: dir.bg, impressio.dir.bg, azcheta.com, TheBookClub, БГ радио, actualno.com, ploshtadslaveikov.com, както и  радиата JazzFm и N-Joy.

                                                        

Коледният дом на книгата Ви очаква!

Следете сайта на Асоциация „Българска книга” и на Софийския международен литературен фестивал за най-актуалната информация за предстоящите събития.

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Фейсбук страница на АБК: https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation/

Инстаграм профил на АБК:  https://www.instagram.com/bulgarian_book_association/

Фейсбук страница на СМЛФ: https://www.facebook.com/sofialiteraryfest

Инстаграм профил на СМЛФ: https://www.instagram.com/sofia.international.lit.fest/

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.12.2021 г. 14:43
Посетено:
1663
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33829-bogata-kulturna-programa-na-48-sofiyski-mezhdunaroden-panair-na-knigata