Празници / фестивали

Издателство „Ерго“ на Коледния панаир на книгата

Публиката ще има възможност да се срещне с авторите на издателството и техните най-нови книги

Издателство „Ерго“ на Коледния панаир на книгата

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“ на 48-ия Софийски международен панаир на книгата
7-12 декември 2021
НДК, ет. III, щанд 329

Драги приятели и почитатели, заповядайте на щанда ни по време на Софийския международен панаир на книгата, където ще намерите нашите вече утвърдени и най-нови издания, подготвени за Вас с любов и професионализъм, със специална панаирна отстъпка от 20%.

Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-новите ни книги и техните автори.

• 10 декември, петък, 18:00–19:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 329

Среща с автограф с писателката Анна Гюрова и новата ѝ книга с разкази „Градът на статуите“. Увлекателната и дълго отлагана книга от ваятелката на приказно-фантастичното слово Ви очаква в поредицата ни „Нулева зона“. „Градът на статуите“ започва леко – с приказки и легенди, неусетно нагазва сред непокорните течения на заплетени мистерии и екзотични приключения, и докато се усетите, се озовавате в дебрите на въздългите драматични и малко страшнички истории.

 

• 11 декември, събота, 14:00–15:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 329

Среща с автограф с поета и писателя Владислав Христов и новата му книга с кратки прози „Мопсът на Вазов“. „Няма съмнение, че кратката проза е най-трудната за овладяване литературна форма. В текстове си Владислав Христов съумява да открие както точната дума, така и най-сгъстения сюжет. Поантите са изненадващи и често преобръщат изцяло перспективата на повествованието“, споделя писателят Христо Карастоянов.

 

• 11 декември, събота, 15:00–16:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 329

Среща с автограф с поета и писателя Роман Кисьов и книгата му с поетични прози „Насън и наяве“. „В новия си сборник с прозаични (но не само) миниатюри Роман Кисьов е постигнал изчистения минимализъм на мъдреца, без обаче да се отказва от дарбата си на поет и художник, който с няколко щриха може да сътворява не само картини, но и цели светове“, казва за книгата поетът Петър Чухов.

 

• 11 декември, събота, 16:00–20:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 329

Среща с автограф с писателя Сибин Майналовски и новия му роман „Завръщане в Зелената котка“. „И великите магове обичат и обичат да мразят, падат си по хапването и падат под масата, а приключенията за тях са ежедневие и спасяването на светове – дребна работа. Но нищо не се е случило, ако за него не се разказва в Зелената котка“, твърди писателката Елена Павлова.

 

• 12 декември, неделя, 13:00–14:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 329

Среща с автограф с писателите Райна Маркова и Петър Тушков, които ще представят новите си книги „Влажна зона“ и „Блуграс“. „Влажна зона“ подхваща една маргинална у нас, но не и за световната литература тема – темата за телесното като метафора за всичко низше, маловажно и несъвършено пред лицето на суперорганизма на обществото. „Блуграс“ са единадесет разказа и една повест, дванадесет модела на миналото, настоящето и бъдещето, където оригинални идеи и ясен, красив език изграждат редкия обект, наречен истински добра литература.

 

• 12 декември, неделя, 14:00–16:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 329

Среща с автограф с Венелина Петкова и премиерната ѝ книга с хайку поезия и хайбун „Бели петна“. Венелина ще рисува и пише безплатни калиграфски подаръци – за щастие и здраве. „Една невероятна поетична книга, пресечна точка, на която талантливото перо и четка с туш на Венелина Петкова раждат десетки хайку, калиграфии и хайбуни, правещи осезаеми границите на феноменалния свят“, казва за книгата Зорница Харизанова. 

 

Автор:
Издателство "Ерго"
Публикация:
01.12.2021 г. 16:36
Посетено:
831
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33802-izdatelstvo-ergo-na-koledniya-panair-na-knigata