Празници / фестивали

Hills of Rock с издание и в София през 2022 г.

В програмата - Five Finger Death Punch, Placebo, Ill Niño и Dubioza Kolektiv

Hills of Rock с издание и в София през 2022 г.

 

◊ РОК ФЕСТИВАЛ ОТНОВО В СОФИЯ

Рок фестивалът Hills of Rock, който по традиция се провежда в Пловдив, обяви и софийско издание през 2022 г. Участници ще бъдат Five Finger Death Punch, Placebo, Ill Niño и Dubioza Kolektiv. Обявените дати са 2 и 3 юли 2022 г., а мястото - Парка на летище София.

След две години принудително отлагане на най-големия рок фестивал в България Hills оf Rock и несигурната и неспокойна пандемична обстановка, и фенове, и артисти заслужават бонус издание и то ще се случи през 2022 г. в София, споделят организаторите.

Билетите за Hills Of Rock - Sofia Edition влизат в продажба от 19 ноември на https://ticketstation.bg/.

 

◊ КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ

Placebo са една от безусловните дефиниции за „алтернативен рок” за последните 20 години. Продадените албуми на знаменитата лондонска група са повече от 12 милиона по целия свят, всички седем от тях – в Топ 20 на брит класациите, а два – и с платинен статус. Последният албум на Placebo със заглавие “Never Let Me Go” се очаква през март 2022 г.

Американските хеви метъл машини от Five Finger Death Punch ще свирят на софийското издание на Hills оf Rock на 3 юли. 5FDP са едно от най-разпознаваемите съвременни имена в музиката в световен мащаб. Популярността им расте стремглаво от дебюта им “The Way of the Fist” през 2007 г. Един от шестте им албума достига платинен статус, а други три - златен, което ги превръща в една от най-успешните хеви метъл банди в последните години. 

Dubioza Kolektiv са смесица от балкански рок, ска, дъб, реге. Последният им концерт у нас беше по време на ARTE Feastival във Велинград тази година. Великолепната седморка се завръща в България, този път в София на 2 юли, а новината е, че са готови с нов сингъл и видео, които се очакват съвсем скоро.  

Създатели на латино метъл стила в музиката, Ill Niño е четвъртата банда, потвърдила участието си в Hills оf Rock в София, и ще забие на 3 юли в Парка на летище София. Бандата има и нов албум “IllMortals”. 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
18.11.2021 г. 11:24
Посетено:
3502
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33715-hills-of-rock-s-izdanie-i-v-sofiya-prez-2022-g