Празници / фестивали

„Подкастът на Нощта“ представя другата страна на актьори и режисьори

Поредицата е посветена на деветата Нощ на театрите

„Подкастът на Нощта“ представя другата страна на актьори и режисьори: 1
„Подкастът на Нощта“ представя другата страна на актьори и режисьори: 2

 

◊ НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2021

Поредицата на БНТ „Подкастът на Нощта“ се завръща с 19 нови и вълнуващи епизода. Вторият сезон на подкаста е посветен на деветото издание на европейската инициатива „Нощ на театрите“, която по традиция се провежда на 20 ноември. В нея участниците разказват как изглежда „другата“ страна на театъра.

От днес, 22 октомври (петък) до края на ноември 2021 г., всеки понеделник, сряда и петък, в сайтовете и подкаст каналите на БНТ ще чуете откровените разговори на Владимир Пенев, Юлиaн Вергов, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Владимир Карамазов, Луиза Григорова-Макариев, Явор Гърдев, Максим Ешкенази, Весела Бабинова, Боряна Братоева, Ованес Торосян, Константин Еленков, Галин Стоев, Марта Петкова, Никола Хаджитанев, Деян Ангелов, Георги Златарев, Йордан Ръсин и Христо Петков. Те споделят кои са най-странните неща при подготовката на едно представление, кои са най-трудните текстове и любимите моменти от репетициите, притесняват ли се преди премиера, говорят за героите си, за публиката, за ритуалите си и сценичната треска.

Слушайте епизодите на „Подкастът на Нощта 2021“  ТУК:

Всички епизоди на поредицата „Подкастът на Нощта“ са достъпни за слушане, на сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, и в подкаст каналите на БНТ.

 

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363

Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

 

***

Европейската инициатива Нощ на театрите в България ще събере на 20 ноември стотици съдържания в 15 български града, като към момента (поради динамичната обстановка) се планират събития както на живо, така и в различни онлайн платформи. Нощ на театрите се осъществява с подкрепата на Столична Община, Министерството на културата и Национален фонд „Култура“. Всичко актуално следете в официалния сайт, във фейсбук, инстаграм и Viber Community-то на инициативата.

 

Автор: Мария Панайотова
22.10.2021 г. 14:55
Посетено: 1130
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33564-podkastat-na-noshtta-predstavya-drugata-strana-na-aktyori-i-rezhisyori