Празници / фестивали

12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление

Регионална библиотека „Л. Каравелов“ се включва в програмата на Русе за този ден с откриване на изложба от книги и документи

12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление

 

С решение на Министерския съвет от 6 октомври 2021 г. след предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) 12 октомври е обявен за Ден на българската община и местното самоуправление. Датата се свързва с публикуването през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник на Закона за общините и градското управление - първият законодателен акт, който регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включва в програмата на Русе за този ден с откриване на изложба от книги и документи „12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление“.

Събитието ще се състои на 12 октомври (вторник) от 15:30 ч. във фоайето на ІІ етаж на библиотеката. В него ще вземат участие г-н Енчо Енчев - зам. кмет Хуманитарни дейности в Община Русе и Вокална група "Приста" към Младежки Дом Русе с вокален педагог и художествен ръководител Доротея Бальовска.

 

Автор:
РБ „Любен Каравелов“ - Русе
Публикация:
11.10.2021 г. 16:22
Посетено:
930
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33505-12-oktomvri-den-na-balgarskata-obshtina-i-mestnoto-samoupravlenie