Празници / фестивали

Институт Сервантес-София представя филма "Пътуване без посока"

6 октомври - Ден на испанското кино

Институт Сервантес-София представя филма "Пътуване без посока"

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 6 октомври в Испания за първи път се чества „Ден на испанското кино“ като признание за ролята на режисьорите, тяхното влияние и значение в културния и социалния живот на страната.

По този повод Институт Сервантес-София и AECID представят на всички любители на испанското кино филма "Пътуване без посока" (1986) на режисьора Фернандо Фернан-Гомес.

Базиран на едноименния му роман, филмът е първият спечелил награда Гоя през 1986 година. В него големият актьор, писател и режисьор Фернандо Фернан-Гомес изказва своята сърдечна почит към "по-малко ощастливените в магическата и сакрална професия" на актьорството.

Филмът разказва историята на театрална трупа, която обикаля провинцията, в момент, в който киното започва да доминира в свободното време на испанците, както в града, така и в селото. 

Онлайн събитие. Видеото ще бъдe достъпно на канала Вимео за 48 часа, считано от 21:00 часа [GMT+3] на 05 октомври. Със субтитри на български език.

Линк за достъп: https://vimeo.com/institutocervantes/elviajeaningunaparte

 

Автор: Институт Сервантес-София
05.10.2021 г. 12:19
Посетено: 722
Етикети: роман, филм, кино, Институт Сервантес-София, "Пътуване без посока", Фернандо Фернан-Гомес, „Ден на испанското кино“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33469-institut-servantes-sofiya-predstavya-filma-patuvane-bez-posoka