Празници / фестивали

ИЕФЕМ – БАН се включва в Европейските дни на наследството – София 2021 с хибридна програма

Възстановка на живо, документални филми и презентации онлайн, както и вход свободен в Националния етнографски музей са сред активностите

ИЕФЕМ – БАН се включва в Европейските дни на наследството – София 2021 с хибридна програма

 

◊ ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО - СОФИЯ 2021

На 18 и 19 септември 2021 г. Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките ще вземе участие в Европейските дни на наследството – София 2021 с хибридна програма на живо и онлайн, чрез която цели да достигне до по-широка публика, надхвърляща жителите и гостите на столицата.

В съботния ден (18.09.2021 г.) ще бъдат представени три онлайн лекции, свързани с потопено в язовирите културно наследство,  българския маскарад и културната биография на музейните предмети. Ще бъде излъчен документалният филм, посветен на Националния етнографски музей „От „Къщата с куклите“ до жълтите павета“, както и пет филма, представящи елементи, вписани в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство през 2021 г. в рамките на Национална система „Живи човешки съкровища – България“.

В допълнение, отново в събота между 10.00 и 14.00 ч, Националният етнографски музей ще работи с вход свободен за всички посетители.

Възстановка на живо с презентация и представяне на три нови книги пък ще се проведат в неделния ден в Царската градина, зад сградата на бившия Княжески дворец.

Всички събития ще се провеждат при прилагане на действащите противоепидемични мерки, свързани с COVID-19. Молим всички посетители в Националния етнографски музей да разполагат с лични предпазни средства и призоваваме към търпение и разбиране при ограничителния пропускателен режим.

Пълната програма на събитието можете да видите тук: http://iefem.bas.bg/heritagesofia2021.html

Онлайн презентациите ще бъдат излъчвани на фейсбук страницата на ИЕФЕМ – БАН: https://www.facebook.com/iefem

Документалните филми ще бъдат излъчени тук: https://www.youtube.com/user/iefsem

* * *

Европейските дни на наследството – София 2021 са организирани от Френския културен институт в партньорство с Министерство на културата и Столична община. Пълната програма можете да видите тук: http://institutfrancais.bg/programata/1003/jep2021-bg/

 

 

Автор:
ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
16.09.2021 г. 16:29
Етикети:
Национален етнографски музейИЕФЕМ БАН
Европейски дни на наследството – София 2021
Посетено:
1038
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33360-iefem-ban-se-vklyuchva-v-evropeyskite-dni-na-nasledstvoto-sofiya-2021-s-hibridna-programa