Празници / фестивали

Фестивал "Граждански Будилник" 2021 - да поставим правата на сцената

26 август 2021 г., от 16:00 до 22:00 часа пред Лятната сцена в Борисова градина - София

Фестивал "Граждански Будилник" 2021 - да поставим правата на сцената

 

◊ ПОКАНА

Фестивалното лято в сърцето на столицата е в разгара си! След Фестивала на социалното предприемачество, продължаваме да се събираме и да говорим за още една значима тема – човешките права през погледа на изкуството.

Тази година 90 артисти от страната и чужбина се включиха в четвъртото издание на конкурса за социално ангажирано изкуство Граждански Будилник 2021. И след като виртуалната публика избра своите фаворити в категориите Илюстрация, Фотография и Текст, дойде ред да разберем кои ще бъдат тазгодишните отличени автори и техните произведения. Тази година темата, по която ги предизвикахме да творят, отново е свързана с правото ни на сдружаване, правото на мирни събрания (протести) и свобода на словото, но този път следим за това как изглежда упражняването на тези права в дигиталния свят.

По този повод ви каним на първия по рода си Фестивал "Граждански Будилник" 2021, за да разберем заедно кои фотографи, илюстратори и текстописци ще грабната заслужените призове.

Редом с това ви предлагаме да се потопите в празничната атмосфера и среда на смели и съпричастни хора, които ценят своята свобода, помагат на граждански каузи и вярват, че правата са ценност, а не състояние. Фестивалът е мястото, на което всеки, който има вътрешния пламък и любопитства да бъде част от активното гражданско общество, ще може да намери другари и съмишленици.

Заповядайте на 26 август 2021 г., от 16:00 часа пред Лятната сцена в Борисова градина!

Подгответе се за набор от музикални, танцови и творчески активности за малки и големи. Вижте програмата за фестивалния полуден: http://bcnl.org/news/festival-grazhdanski-budilnik-2021

Детайли с елементите от фестивалната програма може да следите във Фейсбук събитието.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепата на Столична община по СП „Култура“ за 2021 г. и Фондация „Америка за България“ и в партньорство със Загорка АД. Медийни партньори на събитието са OFFNews, Triple E.Y.E Project, Списание 8 и НПО Портала.

_____________________

Автор на заглавната илюстрация „Заразно добро“ е Таня Божинова, отличена в категория „Илюстрация“ на конкурса „Граждански Будилник“ за 2020 г.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.08.2021 г. 15:13
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33251-festival-grazhdanski-budilnik-2021-da-postavim-pravata-na-stsenata