Празници / фестивали

Фестивалът Sunland в Приморско даде обещаващо начало

Очакват ни още два дни музикална програма

Фестивалът Sunland в Приморско даде обещаващо начало

 

◊ ЗАПОЧНА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА SUNLAND

Близо 10 000 човека се събраха в първата вечер на новия фестивал Sunland в Приморско. Фестивалът, създаден от организаторите на сръбския Exit, има своето първо издание от 29 до 31 юли на плажа Перла. Емоцията от голям музикален фестивал на плажа липсваше у нас, откакто спря провеждането на Spirit of Burgas, чиято основна локация беше Централния плаж на Бургас.

Въпреки множеството неизвестни буквално дни преди обявените фестивални дати, породени от COVID ограниченията за пътуването на чуждестранните артисти, първата вечер на Sunland показа добра организация, съчетана с красиво място и хубава музика.

Главната сцена на фестивала е разположена непосредствено до бившата резиденция „Перла“, на плажа. На нея в първата вечер свириха българските групи Анимационерите и JEREMY?, както и култовата група от Белград S.A.R.S., чиято песен “Perspektiva” беше постоянно припявана и очаквана от публиката.

Сцената Stroeja по името на популярния столичен клуб, въпреки че не е по мащаби голяма колкото основната, събира изключително добър избор от български групи. В първата фестивална вечер на тази сцена с интерес беше очаквано участието на Гена, Григовор и Жлъч.

Sunland, за разлика от повечето ни музикални фестивали на открито, е заложил на силна програма и изпълнители в малките часове след полунощ. DJ сетът в първата вечер продължи до сутринта със сетовете на MAGDALENA, EELKE KLEJN, AFTER AFFAIR.

 

◊ КАКВО ОЩЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ SUNLAND?

Фестивалът Sunland залага на международните имена, избрани от основния организатор Exit, но българските имена на сцена Stroeja заслужават особено внимание. В оставащите два дни на тази сцена ще видим Innerglow, Jin Monic, P.I.F., Остава, Ревю, Таралеща и още.

На главната сцена ни очакват от 18 часа до 5 след полунощ Керана и Космонавтите, Ъпсурт, IAMDDB, Nina Kravitz, Preyah, Руши, Ofenbach и др.

Пълната програма на SUNLAND може да разгледате на фестивалния сайт тук.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.07.2021 г. 14:33
Посетено:
832
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33180-festivalat-sunland-v-primorsko-dade-obeshtavashto-nachalo