Празници / фестивали

VI Летен фестивал на документалното кино – Варна 2021

6-8 август 2021 г., Централен вход на Фестивален и конгресен център

VI Летен фестивал на документалното кино – Варна 2021

 

◊ ПОКАНА

Шестото поредно издание на Летния фестивал на документалното кино ще се проведе във Варна между 6 и 8 август. Напълно безплатно, на метри от брега, в Морската столица на България, жителите на Варна и гостите на града ще могат да се насладят на пет документални филма от България, Германия и Холандия.

Прожекциите започват в 21:00 часа пред централния вход на Фестивалния и конгресен център - Варна и са безплатни за всички желаещи. Организатор на фестивала е Фондация „Документални“, с помощта на Фондация "Фридрих Еберт".

„Всички документални филми са на социална тематика и разглеждат различни проблеми в нашите общества. Да, повечето филми не са български и не разглеждат нашата държава (с изключение на един), но се оказва, че една огромна част от обществените недъзи, които виждаме тук, ги има по целия свят и дори в държави, които смятаме за „развити”, каквото и да значи това“, коментира Даниела Пенкова - управител на Фондация „Документални“.

Фестивалът ще се проведе за шеста поредна година, като всяко следващо издание бележи все по-голям успех сред варненци и посетителите на града. 

 

 

Автор:
ФКЦ - Варна
Публикация:
30.07.2021 г. 11:51
Етикети:
прожекциишесто изданиеВарна
документалини филми
Фондация „Документални“
Летен фестивал на документалното кино
Посетено:
640
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33178-vi-leten-festival-na-dokumentalnoto-kino-varna-2021