Празници / фестивали

Всичко важно, което трябва да знаете за фестивала Sunland

Фестивалът в Приморско е от 29 до 31 юли

Всичко важно, което трябва да знаете за фестивала Sunland

 

◊ EXIT В БЪЛГАРИЯ

Емблематичният сръбски фестивал EXIT пристига и у нас за първи път чрез новия фестивал Sunland на плажа Перла край Приморско. Сръбският екип е вече у нас, а фестивалът ще предложи над 50 часа музика от 29 до 31 юли.

Както вече писахме в „Културни новини“,  към обявените по-рано чуждестранни изпълнители на главната сцена Nina Kraviz, OFENBACH и S.A.R.S. се присъединяват още артисти като британската рап певица IAMDDB, Matador – DJ-ят от Дъблин, известен със своя революционен подход към електронната музика, звездата на сръбската техно сцена Tijana T, босненското дуо After Affair, израелският хаус продуцент GUY J и DJ-ите от METROPOLIS.

Ще има и още две специални сцени – Stroeja и DJ сцена. На диджей сцената ще слушаме имена от българските клубни партита като Shosho, LQ, Zimone, Boyan, Crash, Kickon, Code02, IHOU, CASS, Stephane Love, Fozzie, Feel и други.

Основната мисия на EXIT е да предизвиква социална промяна и да ускори еволюцията на човешкото съзнание именно чрез музика и преживяване и да разпространява посланието за хармония. Затова смело може да се каже, че EXIT е не просто фестивал, а движение – символ на промяната не само в Сърбия, но и на целия Балкански полуостров, така че той да се превърне в символ на единство и прогрес, споделят организаторите.

 

◊ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА СЦЕНА STROEJA

Специалната сцена Stroeja ще представи множество български изпълнители. Вече е ясна и подробната програма на сцената:

29.07.

Maze Hunters, Adult Crush, Pirahna, Jasmine Whale, Krekhaus, Taxoma & The Homies, Жлъч / Григовор / Гена, Secta, Old School Hp-Hop Party: Cass & Feel

30.07.

Innerglow, Jin Monic, PIF, Ostava, Ревю, Retro Party: Marti G & Anton Hristov

31.07.

Cool Den, Габана, Спални места, Таралеща, No More Many More, Спенс, Ndoe, Stroeja DJ Set: Martin Mihaylov & Anton Hristov

 

◊ КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ФЕСТИВАЛНАТА ЗОНА

Територията на фестивала Sunland ще се простира на цели 130 декара, на които ще има общо 4 сцени. Паркингът е разположен на 65 000 кв.м, а постоянен организиран превоз ще обслужва близките градове и курорти. За всички с тридневен билет шатълите са безплатни, а за останалите ще бъдат на символична цена.

Ще има специална фестивална улица с барове, разположени на 100 метра дължина, общо 300 човека персонал ще работят на територията на фестивала.

Ще е обособена и ВИП зона, за която вече са в продажба специални билети, включващи и консумация в цената. Зоната ще има по-добра гледка към основната сцена, отделен паркинг, 3 различни нива, отделни барове, специално меню и други удобства. Във ВИП зоната ще готви шеф Андре Токев.

Освен гарантираните 50 часа музика, всеки може да открие занимание по свой вкус на Sunland. Скътан в резервата Ропотамо, Перла се слави като един от плажовете с кристално чиста вода и безкрайна ивица, обградена от дъбова гора. В близост се намират множество природни забележителности, като в рамките на Sunland можете да посетите с колело Бегликташ, да се включите в активности като крос фит и пилатес или да опитате един от водните спортове – парашут над водата, кайт сърф, уинд сърф и много други.

 

◊  ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билети за фестивала се продават в epaygo.bg и bilet.bg. Фестивалният сайт sunlandfestival.com вече е обновен с повече информация за изпълнителите и за видовете билети.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.07.2021 г. 13:03
Посетено:
948
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33149-vsichko-vazhno-koeto-tryabva-da-znaete-za-festivala-sunland