Празници / фестивали

Лирой Торнхил, бивш член на Prodigy, идва у нас за Spice Music

Остава месец до фестивала, посветен на музиката от 90-те

Лирой Торнхил, бивш член на Prodigy, идва у нас за Spice Music

 

◊ ЛИРОЙ ТОРНХИЛ НА SPICE MUSIC В БУРГАС

Eдин от основателите на Prodigy, Лирой Торнхил, ще бъде част от фестивала Spice Music в Бургас от 6 до 8 август. Остава само месец до третото издание на фестивала, който е посветен на музиката от 90-те.

След 10 години в групата, Лирой започва соловата си кариера като диджей и продуцент.

В диджей сетовете му може да усетите влиянието на различни музикални тенденции, майсторски смесени както с ново звучене, така и с някои класически стилове в музиката. Той продуцира и ремиксира музика за различни изпълнители и диджеи като Дейвид Грей, Дарен Емерсън, Махим (Prodigy), Dr. Doom (KoolKeith) и Dub Pistols. Партнира си с DJ Hyper, както и с германския диджей и продуцент Мартен Хьордер, с когото създават формацията Smash HiFi. През 2017 г. Smash HiFi е неизменна част от фестивалните сцени.

За участието си на Spice Music в Бургас Лирой Торнхил споделя: „Вече съм бил в България – впечатляваща страна с чудесни, приятелски настроени хора! Винаги се забавлявам много по време на участията си в България – публиката е толкова екзалтирана и успява да улови много точно енергията на музиката ми! Така че е огромно удоволствие за мен и нямам търпение да се срещна с всички вас на SPICE Music Festival 2021.

А какво ще се случи на сцената? Ще звучи музика, заредена с много позитивна енергия и ще пътешестваме през различни стилове. Надявам се хората да запомнят тази наша среща и тя да остане едно от най-яките партита, на които сме били.“

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

От 1 юли цената на тридневния билет за Spice Music е 140 лв. Билети за фестивала могат да бъдат закупени на Ticketstation.bg, в офис мрежата на EasyPay и в магазини „На Тъмно“.

На фестивала ще видим още Maxi Jazz от Faithless, Stereo Mc's, Coolio, C-Block, DJ Bobo, Real McCoy, DJ Alice, U96, Masterboy, Nana, Vengaboys, E-Type, Jenny (Ace of Base), както и дългоочакваното завръщане на Дони и Момчил заедно на една сцена.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
06.07.2021 г. 10:23
Етикети:
Посетено:
961
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33074-liroy-tornhil-bivsh-chlen-na-prodigy-idva-u-nas-za-spice-music