Празници / фестивали

Пловдив – столица на смеха с филмите от програмата на Първи Комедиен Европейски фестивал

Три прожекции и среща с гостите на фестивала – тази вечер в КЕФФ

Пловдив – столица на смеха с филмите от програмата на Първи Комедиен Европейски фестивал

 

КЕФФ Пловдив 2021 – киносъбитието без аналог в европейския филмов календар, се откри снощи с кратка церемония на лятно кино „Орфей“, предшествана от шествие по Главната улица с изпълнения на музикантите от пловдивската джаз формация Марица брас бенд. Официалните гости - зам.-кметът по култура – г-н Пламен Панов, румънският продуцент Богдан Крачун и актьорът Малин Кръстев пожелаха „На добър час“ и дълъг живот на фестивала.

Филмът „Дани. Легенда. Бог“, с чиято прожекция се откри фестивала беше представен от режисьора на филма Явор Петков, който ще се срещне със зрителите в една неформална кинодискусия тази вечер (5 юли) от 20:00 часа в клуб „Фарго“. Ще присъстват  и на представителите на журито – Малин Кръстев и Богдан Крачун.

Филмовата програма на КЕФФ днес ще представи гръцкото заглавие „Оргията“ от 19:00 часа на закрито в Lucky - Дом на киното. Филмът разказва историята на четирима непознати, които отговарят на обявата на млада жена, търсеща любовта. Тя ги събира за една незабравима среща, която ще разкрие повече, отколкото всеки от тях е предполагал…

Втората фестивална прожекция на единственото българско заглавие в конкурсната програма „Дани. Легенда. Бог“ е от 21:00 часа в Lucky – Дом на киното. Провокативното заглавие на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков с участието на Димо Алексиев ще забавлява и изненадва зрителите като ги срещне с образа на Дани - бизнесмен и общински съветник, съгласил се да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

Филмът „Сватбата на Роза“ – участие на Испания в конкурсната програма, от 21:30 в лятно кино „Орфей“, ще разкаже за Роза - дизайнер на костюми за филмови продукции, на която се налага постоянно да се занимава и с дисфункционалното си семейство: приятелят й е работохолик, брат ѝ е на път да се разведе, сестра ѝ се опасява за работата си, а баща ѝ планира да се премести в дома на Роза. Един ден нещата стават нетърпими и тя решава да зареже всичко и... да се ожени за себе си.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв (за пенсионери и учащи), а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино "Орфей".

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
05.07.2021 г. 15:34
Посетено:
712
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/33069-plovdiv-stolitsa-na-smeha-s-filmite-ot-programata-na-parvi-komedien-evropeyski-festival