Празници / фестивали

Програма „Христо Ботев“ празнува на 18 юни в Градската градина

Музика, радиотеатър, литература и фотография на 18 юни от 18 ч. в Градската градина

Програма „Христо Ботев“ празнува на 18 юни в Градската градина

 

◊ ПОКАНА

Програма „Христо Ботев“ празнува на 18 юни в Градската градина

Микс от музика, радиотеатър, литература и фотография на 18 юни (петък), от 18,00 ч. в Градската градина срещу Националната галерия ще подари програма „Христо Ботев“ на БНР на почитателите си.

Хепънингът е по повод цялостното обновяване на културната програма и ще представи новите и утвърдените предавания, лица и теми от познатата на аудиторията ефирна честота 92,9 MHz.

Публиката ще може да се запознае с лицата на познатите гласове от програма „Христо Ботев“, да научи повече са създателите на обичани предавания като „Нашият Ден“, „Артефир“, „Семейно радио“ или „Аларма“. За два часа в Градската градина журналистите от програмата ще заемат местата на гостите, а актьори и популярни лица ще ги интервюират в импровизираното студио на открито.

Под мотото „Винаги ЗА културата“ водещи и публиката ще говорят за стойностите неща в живота ни, за образованието и културата, които съпътстват идентичността на всяка нация.

Джаз-виртуозите от Биг бенда на БНР ще участват със специален цикъл, наречен "Солистите на Биг бенда" и ще изпълнят най-разпознаваеми джазови пиеси за ценителите на музиката на открито в лятната вечер.

Водещи на събитието ще са актрисата и водеща Мартина Кръстева и актьорът от радиотеатъра Георги Мамалев. За гостите на празника екипът на програма „Христо Ботев“ е подготвил много изненади.

„Христо Ботев“ е уникална за българския ефир програма, насочена към културата, образованието и изкуствата, която печели все повече нови слушатели. За последните три месеца седмичният ѝ обхват и пазарният ѝ дял са отбелязали рекорден ръст от 50 %, сочат данни на Ipsos.

 

Автор:
БНР
Публикация:
17.06.2021 г. 12:15
Посетено:
689
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32954-programa-hristo-botev-praznuva-na-18-yuni-v-gradskata-gradina