Празници / фестивали

Благотворителен музикален фестивал събира средства за паметника на Бузлуджа

Open Buzludzha Fest ще бъде на 23-25 юли

Благотворителен музикален фестивал събира средства за паметника на Бузлуджа

 

◊ НОВ ФЕСТИВАЛ НА БУЗЛУДЖА

Фондация "Проект Бузлуджа" е сред организаторите на благотворителен музикален фестивал, който ще се проведе в подножието на паметника Бузлуджа на 23, 24 и 25 юли. На Open Buzludzha Fest ще чуем Стефан Вълдобрев, Уикеда, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт. 

Със закупуването на билет за Open Buzludzha Fest посетителите ще подкрепят опазването на мозайките в паметника Бузлуджа. Настоящата цел е набирането на 64 000 лв. Билетът е и още един начин да дарите за каузата, дори ако нямате възможност да присъствате на фестивала. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат закупени ТУК.

Към фестивалната зона ще бъде изграден и палатков лагер. Къмпингуването на палатки, както и вход за деца под 10 години са безплатни.

 

◊ ЗА "ПРОЕКТ БУЗЛУДЖА"

“Open Buzludzha Fest” е кулминация на представянето на Плана за опазване и управление на паметника Бузлуджа, който е плод на двугодишната работа на международен екип от експерти. Резултатите ще бъдат показани в рамките на фестивала и обстойно презентирани на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в Исторически музей “Искра” в Казанлък.

Фестивалът се организира от фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak и Малин Миланов - Монти с подкрепата на Община Казанлък.

Повече информация за събитието и за Проект Бузлуджа можете да намерите във Facebook и на сайта на начинанието.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
15.06.2021 г. 10:17
Етикети:
Бузлуджа
Фондация "Проект Бузлуджа"
Open Buzludzha Fest
благотворителен музикален фестивал
Посетено:
677
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32933-blagotvoritelen-muzikalen-festival-sabira-sredstva-za-pametnika-na-buzludzha