Празници / фестивали

Предстоят 78 дни културна програма на фестивала Sofia Summer Fest

За втора година фестивалът ще бъде в Южния парк в София

Предстоят 78 дни културна програма на фестивала Sofia Summer Fest

 

◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Предстои второто издание на Sofia Summer Fest - летният фестивал на София, който отново ще се проведе в Южен парк II, зад музея „Земята и хората“. Тазгодишното издание ще бъде открито на 16 юли и ще продължи до 30 септември с богата артистична програма, която включва и събития от други фестивали като София филм фест, "Цвете за Гошо", "Master of Art". Билети за събитията ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Eventim.

 

◊ ПРОГРАМАТА

Фестивалът ще бъде открит на 16 юли с концерт на Миро, който ще представи новия си албум. До края на месец юли зрителите ще могат да видят концерти на ансамбъл „Филип Кутев“, Остава, Керана и космонавтите, Жлъч, Григовор и Гена, Иво Димчев с филхармония Враца и Графа, който ще празнува своя рожден ден на сцената на Sofia Summer Fest.

В програмата са и театралните постановки „Горката Франция“, „Терапевти“, „Отчаяни съпрузи“ и „Поетите“, както и хитовият филм „Голата истина за група Жигули“. За децата пък ще бъдат показани представленията на театър „Възраждане“ „Въздушната принцеса“ и „Червената шапчица“.

През следващите месеци зрителите ще могат да видят още спектакъла на Александра Сърчаджиева, писан специално за нея от Яна Борисова, фестивалът за документално кино за изкуство „Master of Art“, концерт на Софийски солисти с гост Виктор Чучков, фестивалът „Цвете за Гошо“, концерт на Белослава, концерт на Максим Ешкенази, филми от програмата на София филм фест и много други. 

 

 

Автор: Момчил Цонев
31.05.2021 г. 10:57
Посетено: 1392
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32824-predstoyat-78-dni-kulturna-programa-na-festivala-sofia-summer-fest