Празници / фестивали

За първи път ARTE Feastival във Велинград

Ще видим Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic, Morcheeba, Roger Sanchez

За първи път ARTE Feastival във Велинград

 

◊ ФЕСТИВАЛЪТ

ARTE Feastival ще се проведе за първи път на 20, 21 и 22 август във Велинград. Очаква ни музикална програма, комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, младежка сцена, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители на четири сцени в осем зони.

Участие на фестивала във Велинград са потвърдили световни имена като Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic, Morcheeba, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Dub Pistols, Djaikovski, De-Phazz. Контрол, Деси Добрева, Dian Solo и Керана и Космонавтите са участниците на главната сцена от българска страна.

Младежката сцена на ARTE Feastival – Young Power Stage е с водещ Ballan и богата музикална програма - Виктория Георгиева, Михаела Филева, 100 Кила, Михаела Маринова, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и още. Освен музикалната програма за младата публика на фестивала са планирани: състезателни игри по отбори, фокусници, арт занимания, работилници, танцови занимания, магическо училище, както и образователни игри, научни класове, химически експерименти, програмиране на роботи и още много активности за любопитните младежи.

На първата по рода си фестивална комедийна сцена Comedy & Cinema Club в България ще се качат майсторите на комедията Кръстьо Лафазанов, Михаил Билалов, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Кючуков комеди шоу, Димитър Иванов-Капитана, Веселина Бабаджанкова, V for Venеtta, Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова.

В арт зоната ще се включат графити артисти, художници и скулптори, а публиката ще може да се участва с лично творчество в арт активностите.

На кулинарната сцена на ARTE Feastival ще видим Божана Кацарова, Биляна Йотовска, Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от Бон Апети, Бояна Рачева и Борис Тасев, Таньо Шишков, Елица Котева, Реджи Бадев, Светлана Илиева. Гостите на фестивала също ще могат да се включат в приготвянето на храната и кулинарните състезания.

Осемте зони на ARTE Feastival ще са разположени върху повече от три хектара площ, а туристическият град предлага многобройни възможности за настаняване за посетителите – от петзвездни хотели до къмпинг локация, предвидена за фестивала.

Pool Stage е зоната за танци, лежерно разпускане, коктейли, сапунени мехури и музика, селектирана от топ имената DJ Sandy Rivera, DJ Mahmut Orhan и DJ Roger Sanchez.

Специален гост на тридневния празник ще бъде Imad Magician – илюзионистът от Мароко, с повече от три и половина милиона последователи в социалните мрежи.

 

◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Фестивалът предлага три основни вида билети – еднодневен, тридневен и VIP билет. Деца до 10 години включително влизат с безплатен билет, който също трябва да се представи на входа на събитието. Всички останали лица под 18 г. трябва да закупят билет с цена 50% от стойността на билета за възрастни.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
31.05.2021 г. 10:06
Етикети:
Младежка сценаВелинградARTE Feastival
арт зона
комедийна сцена
Посетено:
1415
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32823-za-parvi-pat-arte-feastival-vav-velingrad