Празници / фестивали

НБУ на Пролетния базар на книгата на открито

31 май – 6 юни 2021 г.

НБУ на Пролетния базар на книгата на открито

 

◊ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ НА ПРОЛЕТНИЯ БАЗАР НА КНИГАТА

Нов български университет е сред изложителите на Пролетния базар на книгата на открито в парка пред Националния дворец на културата. Организиран е от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура” в периода 31 май – 6 юни 2021 г.

Сред най-новите университетски издания представени на книжното изложение в шатра 52 са „Майсторските класове и школата Кабаиванска: 20 години Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет“ на д-р Георги Текев, част първа на „Атеистичната политика в комунистическа България“ със съставител Живко Лефтеров, „Социалните дилеми: Когнитивна перспектива“ на Морис Гринберг, „Конституционният принцип на правовата държава“ от Деяна Марчева, „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ на Теодора Ризова, „Българската перспектива към художествената култура отвъд Желязната завеса през 1960-те години: Погледът към Франция“ на Ирина Генова, „Прокурорският надзор: Произход, развитие, функции“ на Светослав П. Велчев, „Sociologia del mare: Истории от моряшкия живот“ от Иван Евтимов,  „Позитивната рефлексия в социалната сфера“ на Галина Маркова-Дерелиева, брой 3 на литературно списание „Текстил“ с редактори Георги Гочев, Петя Хайнрих и Дамян Дамянов.

Ценителите на книги ще открият на щанда на Нов български университет Антологията „Сборник за народни умотворения (Научен и книжовен дял)“ в два тома, която получи „Златен лъв“ в категорията за най-добър издателски проект за 2020 година. Сборникът е дело на Издателството на университета със съставител – поетът Борис Христов, а редактор – Бойка Бъчварова. В първия том проф. д-р Веселин Методиев разказва за появата на антологията, а проф. д-р Пламен Бочков разглежда „Сборник за народни умотворения“ като енциклопедия на българската духовност.

Посетителите могат да се възползват от 20% търговска отстъпка на някои от заглавията на Нов български университет, а всеки закупил книга ще си тръгне с подарък от шатра 52.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
26.05.2021 г. 16:08
Посетено:
678
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32805-nbu-na-proletniya-bazar-na-knigata-na-otkrito