Празници / фестивали

Първият Фестивал на авторския театър се отлага за лятото на 2021 г.

Първото издание на ФАТ беше планирано за 27 и 28 март

◊ ПЪРВИЯТ ФЕСТИВАЛ НА АВТОРСКИЯ ТЕАТЪР СЕ ОТЛАГА ЗА ЛЯТОТО НА 2021 Г.

Поради въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки в страната и отмяната на културни събития и фестивали до 31 март включително, налага се да отложим ежегодния Фестивал на авторския театър (ФАТ) за лятото на 2021 г.

Първото издание на ФАТ беше планирано да се състои на 27 и 28 март. Двудневното фестивалното преживяване щеше да предложи на зрителите си осем авторски представления, две театрални работилници, две дискусии, изложба със снимки и реквизит от представления, и концерт на „Драмеди Бенд". Целта на фестивала е всяка година да представя театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира изцяло върху авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. Фестивалът ще покаже и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или театрални концепции – танцов театър, playback театър, моноспектакли, импровизационен театър и др. Организатори на събитието са театър „Драмеди", част от Сдружение „Творци".

Очаквайте новини в най-скоро време, когато ще обявим и новите дати! Следете страницата на фестивала във Фейсбук.

Всички закупени билети за двата фестивални дни ще важат без допълнителна заверка!

За нас е изключително важно да подходим отговорно към ситуацията и вярваме, че ако всички спазваме стриктно наложените мерки ще можем да се върнем към предишния ритъм на работа и към организирането отново на събития за култура и изкуство. За нашия екип е приоритетно да създадем фестивално преживяване в рамките на 2 дни, наситено с представления и пърформанси, както и осъществяване на ФАТ при безопасни условия, в които всеки може да се наслади на един впечатляващ фестивал.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.03.2021 г. 13:22
Посетено:
963
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32490-parviyat-festival-na-avtorskiya-teatar-se-otlaga-za-lyatoto-na-2021-g