Празници / фестивали

Най-новият филм на Камен Калев открива 25-ия София филм фест през март

Ще гледаме "Февруари" на 11 март

Най-новият филм на Камен Калев открива 25-ия София филм фест през март

 

◊ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА 25

Юбилейният 25-и София филм фест ще бъде открит на 11 март в Зала 1 на НДК с най-новия филм на Камен Калев “Февруари”, съобщиха организаторите.

Припомняме, че заради извънредното положение у нас София филм фест през 2020 г. не се състоя през март, каквато е традицията му, а имаше две по-късни издания - през лятото и есента.

 

◊ НОВИЯТ ФИЛМ НА КАМЕН КАЛЕВ

Филмът на Камен Калев получи вече заслужено признание – участие в официалната селекция на Кан 2020. Най-авторитетният филмов фестивал в света бе отменен миналата година поради пандемията от Covid-19, но оповести филмите от основната си програма, за да даде шанс на тези творби да намерят своята фестивална съдба и възможност за разпространение.

„Февруари“ е четвъртият пълнометражен филм на Камен Калев. Творбата е копродукция между България и Франция, а историята проследява живота на един човек – когато е 8-годишно момче, младеж на 18 години и вече като 82-годишен възрастен мъж. Пътят изглежда предопределен и монотонен – в родното място и извън него, в жега и в студ, ала по всяко време сякаш една невидима сила присъства в битието… Тя е част от нас и по тайнствен начин ни кара да продължаваме напред, към смъртта… Главната роля във „Февруари“ е поверена на Иван Налбантов.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
12.01.2021 г. 10:21
Етикети:
Посетено:
767
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/32201-nay-noviyat-film-na-kamen-kalev-otkriva-25-iya-sofiya-film-fest-prez-mart