Празници / фестивали

В условията на пандемия: 48. Софийски международен панаир на книгата няма да се проведе

Асоциация „Българска книга”: Решението е проява на отговорност към обществото. Здравето на посетителите и участниците е на първо място

В условията на пандемия: 48. Софийски международен панаир на книгата няма да се проведе

 

◊ 48. СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА КНИГАТА НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДЕ

Най-мащабният книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата, трябваше да има своето 48-о издание между 8 и 13 декември. Поради все по-усложняващата се обстановка в страната обаче, той няма да се проведе, поне не и в познатия на посетителите формат.

Решението за непровеждане на Панаира беше взето от Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”, организатор на събитието, след проведена анкета сред членовете на Асоциацията и като проява на отговорност към обществото в този критичен момент.

Основният аргумент зад решението на браншовата организация за непровеждане на събитието е поставянето на здравето на многобройните посетители на книжното изложение и на неговите участници на първо място.

Въпреки липсата на традиционния Коледен панаир на книгата в познатия формат, Асоциация „Българска книга” и нейните членове планират дигитални активности за читателите. Сред тях е Софийският международен литературен фестивал,  който ще има своето дигитално издание от 10 до 13 декември, както и други кампании и инициативи, които ще бъдат адресирани към читателите в следващите седмици. От Асоциацията отправят настойчив призив към четящите хора да продължават да купуват и четат книги, защото книгите носят успокоение и вдъхновение, упование и смисъл, вяра и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и добри дни.

Следете сайта на Асоциация „Българска книга” и на Софийския международен литературен фестивал за най-актуалната информация за предстоящите събития.

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Фейсбук страница на АБК: https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation/

Инстаграм профил на АБК: https://www.instagram.com/bulgarian_book_association/

Фейсбук страница на СМЛФ: https://www.facebook.com/sofialiteraryfest

Инстаграм профил на СМЛФ: https://www.instagram.com/sofia.international.lit.fest/

 

 

Автор: Асоциация „Българска книга“
13.11.2020 г. 16:47
Посетено: 965
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31977-v-usloviyata-na-pandemiya-48-sofiyski-mezhdunaroden-panair-na-knigata-nyama-da-se-provede