Празници / фестивали

Световен театър в София 2020 - дигитално издание

13-24 ноември 2020 г.

Световен театър в София 2020 - дигитално издание

 

◊ СВЕТОВЕН ТЕАТЪР В СОФИЯ 2020 - ДИГИТАЛНО ИЗДАНИЕ

Платформата Световен театър в София 2020 предлага дигитална селекция на театрални спектакли, очертаващи естетическия профил на европейската сцена през последните две десетилетия. Между тях има продукции и на български творци, работили в чужбина – „Дом №13“ на режисьора Теди Москов със Самуел Финци в Талия театър – Хамбург, или „Лебедово езеро“ на Норвежката национална опера и балет с участието на българския балетист Калоян Бояджиев. Програмата завършва с In memoriam за Димитър Гочев, поставил „Хамлетмашина“ от Хайнер Мюлер през 2007 г. и участвал като актьор в този спектакъл на Дойчес театър.

Трите знаменити пиеси на Чехов, на когото тази година честваме 160 г. от неговото раждане – „Чайка“, „Три сестри“ и „Вишнева градина“, ще бъдат показани в силни сценични интерпретации от германска, румънска и белгийска продукции.

В програмата се показват различните лица на театъра днес – и спектакли върху класически и съвременни текстове, и театралната антропология на Еуженио Барба, и политическият театър на Мило Рау, и разширяващите се територии на театралността при съвременния балет, а също при съвременния цирк.

Достъпът до всеки спектакъл е свободен за 72 часа от началната дата на излъчването, единствено на територията на страната от подстраницата на всяко от заглавията в секцията ПРОГРАМА. Всички спектакли са достъпни на цялата територия на България, със субтитри на български език и могат да бъдат гледани единствено на viafest.org  Нека превърнем ограниченията за срещи на живо във възможност за интересно дигитално пътешествие в света на европейския театър!

Световен театър в София 2020 е част от Календара на културните събития на Столична община.

ПРОГРАМА

 

Автор: Организаторите
12.11.2020 г. 14:07
Посетено: 231
Етикети: театрални спектакли, дигитално издание, Фондация Виафест, Световен театър в София 2020
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31971-svetoven-teatar-v-sofiya-2020-digitalno-izdanie