Празници / фестивали

Международен София Филм Фест: Прожекции в Зала „Славейков“

Документални филми и специална секция под надслов "Франкофония 50"

Международен София Филм Фест: Прожекции в Зала „Славейков“

 

◊ ПОКАНА

В рамките на своята политика за поощряване авторското кино и използването на зала "Славейков" за популяризиране на европейското и франкофонското кино, Френският институт в България ви кани да отбележите юбилейната 50-годишнина на Международната организация на Франкофонията по време на второто специално издание на София Филм Фест от 24 септември до 15 октомври 2020. Това есенно издание ще се проведе онлайн на платформата online.siff.bg, присъствено в софийските кина и на открито на Sofia summer fest.

Както и преди, Зала "Славейков" ще посрещне документалните филми, но и специалната секция под надслов „Франкофония 50“, която ще представи филми продуцирани или копродуцирани в държави членки или наблюдателки на Международната организация на Франкофонията и илюстрира основните ценности за Франкофонията: права на човека, равнопоставеност между половете, право на образование, солидарност, културно многообразие.

Специалната селекция се осъществява благодарение на подкрепата на Регионалното бюро на Международната организация на Франкофонията за Централна и Източна Европа, Посолствата на Румъния и на Мароко, както и Делегацията на Валония-Брюксел. 

Цена на билета в зала "Славейков": 8/6 лв.

Програма на прожекциите в зала "Славейков" в рамките на София Филм Фест

 

Автор:
Френски институт в България
Публикация:
29.09.2020 г. 16:34
Посетено:
847
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31743-mezhdunaroden-sofiya-film-fest-prozhektsii-v-zala-slaveykov