Празници / фестивали

Мариус Куркински представя юбилейния си спектакъл "Мариус 50" на "Аполония" 2020

Програмата на фестивала включва над 30 културни събития

Мариус Куркински представя юбилейния си спектакъл "Мариус 50" на "Аполония" 2020

 

◊ "АПОЛОНИЯ" 2020

Изобилие от културни събития и цветно настроение ще предложи тазгодишното 36-о издание на обичания Фестивал на изкуствата "Аполония". Редица концерти, спектакли и премиерни продукции ще озарят слънчевия Созопол от 1 до 6 септември. Цялата програма е налична в официалния сайт – www.apollonia.bg, а билетите за събитията са достъпни в мрежата на Eventim.

Един от специалните акценти на "Аполония" 2020 е юбилейният спектакъл на Мариус Куркински – „Мариус 50“. Талантливият актьор ще представи по уникален начин всички свои досегашни представления чрез сборен моноспектакъл. Зрителите ще могат да се насладят на великолепните му превъплъщения в „Дон Жуан“, „Черното пиле“, „Песен на песните“ и много други.

Впечатляващата кино и театрална програма ще бъде открита с премиерни и предпремиерни продукции като постановките „Той е дяволът!” с режисьор Здравко Митков и филма „Страх“ на Ивайло Христов.

В двора на Художествената галерия ще бъде подредена фотографска изложба на журналиста Стефан Джамбазов в памет на Андрей Даниел. Там ще се проведат и литературните вечери, по време на които ще се състоят премиери на книгите „Времеубежище“ на Георги Господинов, „Земното щастие“ на Георги Лозанов, „Сиянието на Златорог“ на Михаил Неделчев.

Друг акцент от програмата ще даде възможност на публиката да чуе един от най-добрите български рап изпълнители – Ицо Хазарта, който ще изпълни някои от най-емблематичните си хитове като „Имам човек“, „Заради тебе“ и „Браво“.

Дългоочакваният майсторски клас тази година ще бъде воден от големия български бас Орлин Анастасов, като участие ще вземе и руската пианистка и диригент Лариса Габитова. За поредна година курсистите ще участват в галаконцерт, като част от програмата на Фестивала. 

Зрителите ще могат да се наслаждават на представленията на някои от най-емблематичните места в Созопол – Амфитеатъра , Художествената галерия и лятно кино „Созопол“.

 

За Аполония:

Празници на изкуствата "Аполония" са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация "Аполония", създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на "Аполония" в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

 

Автор:
Публикация:
13.08.2020 г. 15:21
Посетено:
2338
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31551-marius-kurkinski-predstavya-yubileyniya-si-spektakal-marius-50-na-apoloniya-2020