Празници / фестивали

Пети Фотомаратон - София 2020

Покана за участие

Пети Фотомаратон - София 2020

 

◊ ФОТОМАРАТОН - СОФИЯ 2020

На 17 и 18 юли София отново ще бъде изпълнена с фотолюбители, които ще премерят сили в ежегодния Фотомаратон в града. За пръв път се допуска и участие с телефон!

Фотомаратонът е състезание за фотография, създадена по предварително зададена тема и за определен период от време. Темата се избира с жребий при откриването на събитието, а фотографите разполагат с 4 часа за снимки.

Тази година жури, съставено от Веселина Николаева, Михаил Новаков, Стоян Ненов, Фелия Барух и Яна Лозева ще оцени анонимните фотографии, според техниката на заснемане и творческото интерпретиране на темата.

В рамките на същия ден ще бъдат отличени най-добрите постижения и връчени наградите. 

Победителят ще получи ваучер за фотографска техника на стойност 800 лв., а следващите поред в класирането фотораница. Предвидени са и специални награди от Чешкия център в София.

Кога: 18 юли, събота, в 10:30

Къде: Кино Кабана в градинката пред НДК (ул. „Фритьоф Нансен”)

Фотомаратонът и тази година ще зарадва малките фотографи с голямо въображение.

За целта ФотоФабрика организира поредната Детскa фотоработилница за деца от 6 до 11 години и фотомаратон за тийнейджъри от 12 до 16. Наградите и тук са страхотни.

Кога: 17 юли, петък, в 17:30  

Къде: ОКИ „Средец“, ул. „Кракра“ 2А (сборен пункт - вътрешния двор на ДКИ „Средец”)

 

Събитието в София е част от Международния календар на Фотомаратоните - идея, която се ражда през 1986 година в Мадрид и до днес се е разпространила в над 80 места по целия свят.

 

ВАЖНО!!! Необходима е предварителна регистрация на photomarathon.bg, където ще намерите пълната програма за събитието, правилата и отговори на най-често задаваните въпроси. На страницата ще публикуваме актуалната информация за противоепидемичните мерки, чието спазване ще изискваме от всички участници.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 *

Фотомаратонът е проект на Фондация "ФотоФабрика" и се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2020 в партньорство с Чешки център София.

Автор:
ФотоФабрика
Публикация:
16.07.2020 г. 13:27
Посетено:
889
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31478-peti-fotomaraton-sofiya-2020