Празници / фестивали

Вечната „Травиата“ на 30 юни под звездите на сцената на Летния театър

Фестивалът "Опера в Летния театър" продължава с поредица от класически шедьоври

Вечната „Травиата“ на 30 юни под звездите на сцената на Летния театър

 

◊ СЪБИТИЕТО

Вечната „Травиата“ - под звездите на сцената на Летния театър във Варна

„Травиата“ на Верди, най-често играната опера в света, която започва своя славен път по големите сцени скоро след първото си представление през 1853 г. във Венеция, ще бъде представена на 30 юни от 21 часа в рамките на фестивала "Опера в Летния театър" с петата си поред постановка в историята на Държавна опера - Варна. Това е първият оперен спектакъл след принудителното прекъсване, в който ще видим на живо обичаните солисти на Варненската опера.  

В ролята на Виолета е Ирина Жекова, за която това е прекрасен шанс да блесне. Сопраното признава, че цени възможността да се завърне на сцената с едно прекрасно заглавие - най-доброто, което може да си пожелае за силно начало за този летен сезон. Партнират й Валерий Георгиев – Алфред, и Свилен Николов – Жорж Жермон. Режисьор-постановчикът Кузман Попов разказва познатата история като трагична любовна поема, изповядваща стаения в сърцето блян за щастие на една нощна пеперуда, белязана от смъртта. 

Базирана върху либрето, вдъхновено от „Дамата с камелиите“ на Александър Дюма-син, „Травиата“ е златен стандарт в репертоара на всеки уважаван оперен театър. Прочути са върховите й музикални моменти – жизнерадостната „Наздравица“, превърнала се в символ на празничността, и знаменитите колоратури на Виолета от първо действие в извънредно ценената от всички сопрани ария "Sempre libera". А нежният лиризъм на цялата опера кара публиката навсякъде по света да съпреживява отново и отново една трагична любов.

*

Билетите за фестивала "Опера в Летния театър" 2020 са със специални цени - жест на Театрално-музикален продуцентски център - Варна към ценителите на музиката.

Билетите от всички ценови пояси се предлагат на цени двойно по ниски от Лято 2019. Така билетите от 80 лв. това лято са по 40 лв., тези от 60 са по 30 лв., от 40 - по 20 лв., и от 30 - само по 15 лв. За групи над 9 души и за тези, които изберат офертата Културен маратон за 5 и повече представления, ще има и 20 % отстъпка. Касата на Операта работи и в събота и неделя. 

 

Автор:
Държавна опера Варна
Публикация:
29.06.2020 г. 14:27
Посетено:
777
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31403-vechnata-traviata-na-30-yuni-pod-zvezdite-na-stsenata-na-letniya-teatar