Празници / фестивали

Празничен концерт на музикални състави на БНР ще излъчат на 24 май българските културни институти в Европа

Платформите на Българското национално радио също ще предават концерта

Празничен концерт на музикални състави на БНР ще излъчат на 24 май българските културни институти в Европа

 

Българска музика, изпълнена от съставите на БНР, ще излъчат едновременно 11 наши културни институти в Европа на 24 май. Специалният празничен концерт ще започне точно в 12.00 ч. българско време с химна „Върви, народе възродени".

Концертът включва изпълнения на музикални състави на Българското национално радио – Детския радиохор, Вокална група „Радиодеца", Биг бенда и Оркестъра за народна музика.

Програмата, съставена от Музикалната къща на БНР, включва обичани детски песни от Петър Ступел, Александър Бръзицов и Вили Казасян, както и фолклорни пиеси от Теодосий Спасов, Матьо Добрев, Осман Демов и Георги Петров. Солисти ще са виртуозните музиканти на БНР и млади изпълнители от училищата по изкуствата.

Концертът ще бъде излъчен на всички платформи на българските културни институти във Варшава, Виена, Братислава, Берлин, Будапеща, Лондон, Москва, Париж, Прага, Рим и Скопие. Проектът е под патронажа на Министерството на културата. В пандемичната ситуация това е прекрасна възможност за българските общности в Европа и приятелите на България да отбележат заедно празника.  

Българското национално радио ще излъчи специалния празничен концерт в своите платформи: сайта bnr.bg, профила във facebook и канала в YouTube.

 

Трейлър: https://youtu.be/lNAr52cXsl0

 

Автор:
БНР
Публикация:
23.05.2020 г. 13:07
Посетено:
2137
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/31235-praznichen-kontsert-na-muzikalni-sastavi-na-bnr-shte-izlachat-na-24-may-balgarskite-kulturni-instituti-v-evropa