Празници / фестивали

"8 сезона любов" за 14 февруари с музиката на Вивалди от Кварто и премиера на "Сезони и ритуали" от Георги Андреев

Към петъчната вечер на любовта и виното, не пропускайте и хубавата музика

"8 сезона любов" за 14 февруари с музиката на Вивалди от Кварто и премиера на "Сезони и ритуали" от Георги Андреев
 
◊ ПОКАНА
 
Ако не сте решили как да прекарате петъчната вечер на любовта и виното и какво да подарите на вашата половинка??? Различна изненада с музика, любов и вино... останалото сте вие...
 
Най-приятното преживяване за 14 февруари в София е концертът тази вечер "Осем сезона любов" с музиката на Вивалди и Георги Андреев. Преживейте заедно една истинска музикална емоция със Сезоните на вечния Вивалди и премиерата на българските "Сезони и ритуали".  Изпълнени от Кварто и приятели на голямата сцена в Зала "България". Очакваме всички влюбени и разлюбени, любители и ценители, приятели и половинки. 
 
"Сезони и ритуали" - поредният шедьовър на композитора Георги Андреев, е четиричастен концерт за цигулка, струнни и чембало, инспириран от "Годишните времена" на Антонио Вивалди, има подобна "кончерто гросо" структура, но е изградено върху български интонации, метроритмики и характерни ладове. Всяка част е свързана с конкретен ритуал или дейност, която се извършва в конкретния годишен сезон, пряко свързан с българските традиции. Има и целенасочени препратки към стила и звуковата характеристика на Вивалди, но всичко е пречупено през творческата призма на композитора и дълбоко свързано с българския фолклор.
 
Това произведение, написано специално за цигуларя Иван Пенчев и Кварто-музикантите, ще прозвучи за първи път на 14 февруари 2020 в Зала "България" веднага след любимите на всички "Сезони" на Вивалди.
 
Програма:
. Антонио Вивалди
"Пролет" - "Лято" - "Есен" - "Зима"
. Георги Андреев
"Игнажден" - "Цветница" - "Жътва" - "Гроздобер"
 
Приятно слушане и незабравим 14-ти февруари!
Автор:
Кварто квартет
Публикация:
14.02.2020 г. 15:12
Посетено:
1231
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/30907-8-sezona-lyubov-za-14-fevruari-s-muzikata-na-vivaldi-ot-kvarto-i-premiera-na-sezoni-i-rituali-ot-georgi-andreev