Празници / фестивали

Ден на отворените врати в Музикалния театър на 1 ноември

1 ноември - Ден на народните будители

Ден на отворените врати в Музикалния театър на 1 ноември

 

◊ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

На първи ноември, по повод Деня на народните будители, Музикалният театър отваря вратите си за първи път за най-запалените почитатели на оперетата и мюзикъла.

Те ще имат възможност да разгледат костюми от емблематични спектакли на театъра, да присъстват на репетиция, да се качат на сцената, която се подготвя за зрелищния спектакъл „Фантомът на операта". Почитателите на театъра ще могат да посетят ателиетата, където се изработват костюмите, перуките и декорите на най-завладяващите спектакли на Музикалния театър и Балет „Арабеск". Нашите гости ще могат да се запознаят с дейностите на различните колективи в театъра, чиято работа обикновено остава скрита зад кулисите на сцената.

Каним зрителите между 13:00 и 13:30 в централното фоайе на Музикалния театър, откъдето ще започне обиколката. Тя ще продължи до 15:00 часа и ще покаже най-невероятните кътчета на театъра, в който вече над 100 години се пази и поддържа духа на класическата  оперета, а в по-ново време - и на съвременния мюзикъл. Зрителите, дошли специално за деня на отворените врати, ще получат стикер с надпис „Приятел на Музикалния театър". Входът е свободен

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
31.10.2019 г. 13:03
Посетено:
1005
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/30387-den-na-otvorenite-vrati-v-muzikalniya-teatar-na-1-noemvri