Празници / фестивали

Гледай “Киномания” и стани “Киноман на годината”

“Киномания” обявява награда, посветена на кинокритика Георги Ангелов

Гледай “Киномания” и стани “Киноман на годината”

 

◊ НАГРАДА ЗА КИНОМАН НА ГОДИНАТА

“Киномания” обявява награда за Киноман на годината, посветена на кинокритика Георги Ангелов, който ни напусна тази година.

Всеки зрител на Киномания може да претендира за наградата, като гледа филмите от програмата от фестивала във всички кина в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и запази билетите си от прожекциите.

Зрителят с най-голям брой билети ще получи Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.

 

◊ КАК ДА УЧАСТВАТЕ В “КИНОМАН НА ГОДИНАТА”?

Може да заявите Вашата номинация за наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината до края на месец ноември на адрес: НДК, бул. "България" 1, отдел „Външни комуникации”, Мария Йоцова, на e-mail адрес: ndkevent@gmail.com, както и на лично съобщение на Фейсбук страницата на “Киномания”. В заявката е нужно да упоменете Вашата бройка закупени билети.

 

◊ КОЙ Е ГЕОРГИ АНГЕЛОВ?

Георги Ангелов всъщност е кръстникът на “Киномания”, която е създадена преди 33 години под името Световна кинопанорама, а през 1993 г. променя наименованието си на “Киномания” по негово предложение.

Георги Ангелов е роден през 1947 г. и е известен със страстта си към гледането на кино. През годините е работил в Българска национална филмотека и системата на популярните през 80-те кино - видеоклубове. Ежегодно публикува в сп. „Кино” своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 г. режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм “Един киноман в началото на века”.

 

Автор: Момчил Цонев
22.10.2019 г. 09:44
Посетено: 688
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/30320-gleday-kinomaniya-i-stani-kinoman-na-godinata