Празници / фестивали

Официално откриване на Седмица на православната култура в София

Представяне на книгата „Царството вътре в нас" и концерт на хор „Спасение"

Официално откриване на Седмица на православната култура в София

 

◊ ПОКАНА

Екипът на издателство "Омофор" ви кани на официалното откриване на Седмицата на православната култура в София. Вечерта ще бъде посветена на една стойностна книга, разкриваща дълбочината на православната вяра, и на красотата на православната музика.

Заповядайте на 7 октомври, понеделник, от 18.30 ч. в Софийска градска художествена галерия. В рамките на събитието:

Представяне на книгата „Царството вътре в нас" на Диоклийския митрополит Калистос (Уеър)

Впечатления за книгата ще споделят Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, и Андрей Захариев, доктор по философия, журналист, преподавател в Пловдивския университет.

В книгата митрополит Калистос води читателя по пътя към скришните стаи на човешката душа, „тъй като царството вътре в нас и Царството на бъдещия век са едно и също нещо", към тайнството на православния опит от покаянието, към чудото на вярата като усещане на удивление, но и към някои богословски проблеми, свързани с православния праксис, с богослужението на Църквата, с изпитанията на духовното наставничество и молитвата.


Концерт с църковни песнопения на хор „Спасение" при столичния храм „Св. Параскева" с диригент Нели Трошева

Хорът е носител на престижни международни отличия, единственият български ансамбъл, пял в прочутата катедрала в Кьолн, с множество европейски турнета.

Очакваме ви!

7 октомври (понеделник), 18.30 ч.
Софийска градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко" 1).

 

* * *

За Седмица на православната култура в София

Първото издание на Седмица на православната култура в София ще се проведе между 7 и 13 октомври 2019. Организатор е издателството за православна литература „Омофор" със съдействието на Министерството на културата.

Инициативата се провежда с благословението на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, с духовната подкрепа на Софийската света митрополия.

Седмицата между 7 и 13 октомври включва изложби, концерти, литературни четения, кинопрожекции, публични лекции и дискусии, посветени на православната вяра. които имат за цел да разкрият християнските корени на съвременната българска култура и нейната връзка с общоевропейското културно наследство. Входът на всички събития от Седмицата е свободен.


Програмата с всички събития на Седмицата може да видите тук: https://bit.ly/2m20Ukf

Автор:
Издателство "Омофор"
Публикация:
06.10.2019 г. 15:01
Посетено:
894
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/30235-ofitsialno-otkrivane-na-sedmitsa-na-pravoslavnata-kultura-v-sofiya