Празници / фестивали

"Концерти за малчугани и великани" за пръв път в град Казанлък

Съпътстваща програма на Еко Фестивал 2019

"Концерти за малчугани и великани" за пръв път в град Казанлък
 
 
◊ ПОКАНА
 
Днес, 6 юли, от 16 до 18 часа в рамките на Еко Фестивал 2019 ще бъде представен за трети път проектът "Концерти за малчугани и великани" - първо издание в град Казанлък.
 
Проектът е създаден за деца в две възрастови групи: 2-6 години и 6-12 години. Концертите представят на открито с вход свободен пред детска аудитория фрагменти от класически произведения в изпълнение на музикалните инструменти: виолончело, цигулка, китара, бас китара, гъдулка и др. Планирани са като кратки забавни лекции, адаптирани за деца, подкрепени с музика на живо. Събитието цели да запознае малките слушатели с красивия свят на класическата музика с цел да приобщи децата към музикалното изкуство като негова вярна публика и да мотивира някои от тях да изучават музикален инструмент.
 
Концертите за деца имат и забавна част, изключително харесвана от малчуганите - демонстрация на музикални инструменти и възможност децата свободно, под формата на игра, да се опитат да свирят на тях в присъствието на професионален музикален педагог.
 
Концертите в град Казанлък е планирано да се проведат на открито, в хармония с природата и грижата за света, в който всички ние живеем, развиваме се, работим и творим. Локацията е поляна до тенис кортовете по пътя към с. Енина, където се провежда деветото издание на Еко фестивал 2019 на Сдружение „Взаимопомощ”. В програмата на Фестивала събитието е анонсирано като част от съпътстващите артистични работилници. Организаторите са предвидили и голяма награда за едно дете, посетило концертите - акустична китара, предоставена от "Кремона - България", като партньорски жест към артистичните инициативи на Фестивала.
 
"Концерти за малчугани и великани" в Казанлък е проект, подкрепен по направление "Мобилност" на Столична програма "Култура".
 
Повече за събитието и как протича то можете да проследите на https://www.facebook.com/Musicforkids.bg/
 
 
Заповядайте на „Концертите за малчугани и великани”, за да се забавляваме заедно и да приобщим децата към голямото семейство на музиката.
 
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
06.07.2019 г. 09:20
Посетено:
1143
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/29977-kontserti-za-malchugani-i-velikani-za-prav-pat-v-grad-kazanlak