Празници / фестивали

Габровци откриват петото годишно време

Внимание, внимание! :)

◊ ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

И тази година на 11 ноември от 11 часа и 11 минути (четири пъти 11!) в Дома на хумора и сатирата ще бъде обявено началото на Петото годишно време – карнавалното, както става и в цяла карнавална Западна Европа.

Ще си дадат среща традицията и модерното време, чиито представители са младите граждани на Габрово.


◊ ЕТО ОЩЕ КАКВО

. Този път ще отвори официално врати обновената до неузнаваемост зала 8, ще бъде обявена темата на следващия карнавал, а също и датата на неговото провеждане.

По традиция това е приятно задължение на г-н Кмета (припомняме за онези гости, които няма да могат да познаят маскирания карнавално г-н Белчев).

. Пак по традиция на този ден в Дома на хумора и сатирата гостуват карнавални градове от страната. Сега ще се представи карнавално Русе – на живо и в експозицията на обновената и осъвременена зала.

. Пак по традиция – се очаква да има музика, песни, хумор, с една дума – веселба!

. Очакват се гости от “Планета “Габрово”, приятели на “Малкия Смехурко”, дечица от детска градина “1 юни”, ИМКА-джии, танцьори от “Маркотея”, мажоретки от “Сладурани”, съорганизатори и спонсори на по-малкия, по-големия и най-големия габровски карнавал.

. Ще има и думи на благодарност – към фирма ”Спец” ООД с ръководител инж. Петьо Василев, превърнала залата в модерно експозиционно пространство.

. Организаторите – Община Габрово и Домът на хумора – канят своите приятели да станат част от нея и заедно да извикаме Да живее карнавалът!, както е наречена и изложбата в зала 8.

. А до 19 май 2007 година, когато ще се изпълни градът с маскирани лица, да помислим как да се костюмираме, за да бъдем в тон с темата на карнавала Аз съм българче, обичам...

Организаторът на карнавала – Община Габрово, и ДХС канят своите приятели на 11 ноември от 11 часа и 11 минути да извикаме заедно Да живее карнавалът!

Вход – с карнавални усмивки.

Часът и мястото на срещата са известни.
Автор:
Венета Георгиева-Козарева
Публикация:
07.11.2006 г. 08:38
Посетено:
549
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/2988-gabrovtsi-otkrivat-petoto-godishno-vreme