Празници / фестивали

Орнела Мути - гост на Фестивал на италианското кино в София

Киносъбитието започва на 17 юни

Орнела Мути - гост на Фестивал на италианското кино в София

Кадър от филма "Измамно богати"

 

◊ ИТАЛИАНСКО КИНО В СОФИЯ

Четвъртото издание на „Фестивал на италианското кино в България“ ще ни представи девет кинотворби от една от най-живописните области в Италия - област Пулия.

Домакин на фестивала от 17 до 21 юни е кино "Люмиер Лидл". Фестивалът ще продължи от 24 до 28 юни и в „Дом на киното”.

Закачливата комедия „Измамно богати“ („Ricchi di fantasia“), с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще даде старт на фестивала на 17 юни от 19:00 ч.

Сред филмите, които ще бъдат представени са още мюзикълът „Разходка под слънцето” („WALKING ON SUNSHINE”), „Двама дребни италианци“ (‘Due piccoli italiani’), „Неудобна комедия“ (‘Tonno spiaggiato’), „Агенция за лъжи“ (‘L’agenzia dei bugiardi’), „Сходна съдба“ ("La vita in comune"), „Руди Валентино“ ("Rudy Valentino"), „Лесен живот“ ("La vita facile").

Почетни гости на тазгодишното издание са едни от най-големите знаменитости на италианското кино и театър – режисьорът и актьор Джанкарло Джанини и очарователната актриса Орнела Мути. Живата легенда на италианското кино и театър Джанкарло Джанини е номиниран за Оскар за „Паскуалино Седемте красавици” (1975 г.), награден за най-добър актьор на фестивала в Кан за „Филм за любовта и анархията” (1973 г.), носител 5 пъти на „Давид на Донатело”. Орнела Мути е известна у нас с филмите „Бони и Клайд по италиански”, „Последната жена“ (1976 г.), „Лудо влюбен“ (1981 г.) и други.

На 18 юни от 18:30 ч. ще се състои официален гала коктейл в „Лятна сцена – НДК“, намираща се в парка зад НДК. Ще бъдат връчени почетните плакети „Фестивал на италианското кино в България“, след което ще бъде прожектиран филмът „Възстановяване на трулите“, който разказва историята за една открадната трула (типична за област Пулия каменна къща с конусовиден покрив) и трудностите, до които води това начинание.

 

Автор: Момчил Цонев
12.06.2019 г. 09:54
Посетено: 908
Етикети: прожекции, кино, Джанкарло Джанини, Орнела Мути, Фестивал на италианското кино в България
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/29841-ornela-muti-gost-na-festival-na-italianskoto-kino-v-sofiya