Празници / фестивали

Издателство "Ерго" на Пролетния базар на книгата

28 май - 2 юни 2019, НДК

Издателство "Ерго" на Пролетния базар на книгата

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен базар на книгата
НДК, ет. III, Запад, щанд 342

Скъпи приятели и почитатели, заповядайте на щанда ни по време на Пролетния базар на книгата в НДК, където ще намерите всички наши издания, подготвени за Вас с любов и професионализъм.

Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-новите ни книги и техните автори.

29 май, сряда, 17:00–18:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 342

Среща с автограф с писателя Владислав Христов и най-новата му поетична книга „Комореби“. „Тя продължава неговите наблюдения и самонаблюдения на словесен фотограф. От книгата лъха свежест, финес и чувство зя мярка – и в броя на философските питанки, и в безброя на вътрешните удивителни“, казва за книгата Румен Леонидов.

 

29 май, сряда, 18:00–19:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. III, щанд 342

Среща с автограф с писателката Цвета Делчева и книгата ѝ със събрана поезия „Отворени възможности“. „Цвета Делчева е поет със свое деликатно, но незаобиколимо присъствие в съвременната българска поезия“, казва за авторката Георги Господинов.

 

1 юни, събота, 17:00–18:00 ч.
Литературен клуб „Перото“, НДК

Представяне на книгата с разкази на Дулсе Мария Кардозо „Всичко това е любов“ (Ерго, С., 2019), прев. от португалски Даринка Кирчева. Майсторски подбраните и разказани тук истории ни грабват не с оди за страстта, а с разголването на различни, често груби и стъписващи, дори поразяващи образи на любовта, които се запечатват в съзнанието и остават дълго в нас. С участието на авторката Дулсе Мария Кардозо и нейната българска преводачка Даринка Кирчева. Събитието се организира съвместно с Португалския културен и езиков център „Камойнш София“.

Автор:
Издателство „Ерго“
Публикация:
23.05.2019 г. 13:58
Посетено:
964
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/29705-izdatelstvo-ergo-na-proletniya-bazar-na-knigata