Празници / фестивали

Отворена покана за участие във Фестивал на споделените таланти на Женския пазар

Срок за подаване на заявка: 10 май 2019 година

Отворена покана за участие във Фестивал на споделените таланти на Женския пазар

 

◊ ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Фестивалът на споделените таланти на Женския пазар отправя покана за участие към хора с определени таланти, които да организират на доброволни начала уъркшопи за споделяне на своите артистични умения с обичайните обитатели на пазара и другите посетители.

Какви уъркшопи се приемат в програмата:

Уъркшопите могат да са в областта на изобразителното изкуство, фотографията, музиката, театъра, цирка, танца, литературата, ръчните занаяти и други.

Кой може да участва:

Участниците могат да бъдат артисти, преподаватели по изкуства, студенти, занаятчии и всички останали, които притежават определен талант и желаят да го споделят с публиката. 

Условия за участие:

Необходимо е подаване на предварителна заявка за участие. След определяне на участниците, те се ангажират да участват в предварителните работни срещи по организиране на фестивалната програма.

Заявка за участие:

За да подадете заявка за участие във Фестивала на споделените таланти на Женския пазар е необходимо да изпратите е-мейл на sharedtalants.sofia@gmail.com, който да съдържа следната информация:

- Вашите имена, телефон и електронен адрес?

- Какъв е талантът, който владеете и желаете да споделите с публиката?

- Каква е мотивацията ви да участвате в този фестивал (до 5 изречения)?

- Какво ви е необходимо, за да проведете уъркшопа си - колко голямо пространство, с каква продължителност, какви материали ще използвате?

Срок за подаване на заявка

10 май 2019 година.

Дати на провеждане на Фестивала на споделените таланти на Женския пазар:

15-16 юни 2019 година

 

За мястото на провеждане:

Мястото на провеждане, в сърцето на Женския пазар в София, не е избрано случайно. Този район е населен от разнообразни социални групи, които много трудно имат достъп до изкуство и култура поради постоянното им живеене в бедност и риск. Това са, от една страна, търговците на сергии и купувачите, но също така и множество семейства, живеещи в околните стари сгради.

 

За организаторите:

Организаторите от "Павилион 19: място за игра: Семейство и училище", инициатива на Центъра за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов", от две години и половина осъществяват модел за работа с деца и младежи от района на Женския пазар чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа. Артисти, учители и психотерапевти предоставят на семействата от Женския пазар възможност да участват ежеседмично в ателиета по изкуства и по социални умения.

Съорганизатор на фестивала е международното движение за борба с крайната бедност "All Together in Dignity - четвърти свят". Движението е насочено към преодоляване на  несправедливото живеене в постоянна бедност и социалното изключване чрез обединение на  хора от различни сфери на живота и осъществяване на социално ангажирани проекти, засягащи бедни семейства и малки общества. Основна цел е да се промени разбирането за това какво представлява бедността. Първата стъпка е да се свържем с онези, които ежедневно срещат бедността, за да разберем техните трудности.

Голяма част от децата на Женския пазар прекарват дните си на открито, а семействата им живеят в изоставени сгради и имат трудно ежедневие. Според опита на "Павилион 19" и "All Together in Dignity - четвърти свят" едно начинание, в което хората споделят талантите си и разкриват силните си страни и способности, позволява на хора от различни социални групи, които обикновено не се срещат, да осъществят контакт и да общуват непринудено.

Заниманията с изкуство са мощни средства за създаване на по-добра среда и перспективи за развитието на всички участници.

Фестивалът на споделените таланти се организира за първи път в България по модел на инициативи, вече осъществени в няколко различни държави по света, и е специално адаптиран за средата на Женския пазар, за неговите обитатели и за публиката на София.

Фестивалът на споделените таланти на Женския пазар е подкрепен от програма "Социално ангажирани и общностни изкуства '18 на Национален фонд "Култура".

"Павилион 19" е начинание на Центъра за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов" в партньорство с ATD - четвърти свят, Гьоте институт, Столична община Район Възраждане, Програма Европа 2019, Пазари Възраждане ЕАД - Женски пазар, Национален фонд култура.

 

За контакти:

Ангелина Рангелова
координатор Фестивал на споделените таланти на Женския пазар
0876256956
sharedtalents.sofia@gmail.com

 

Вероник и Беноа Рeбул-Салз
съорганизатори
0876718983
sharedtalents.sofia@gmail.com

 

 

Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
02.05.2019 г. 16:08
Етикети:
инициативаобществопокана за участие
международно движение за борба с крайната бедност "All Together in Dignity - четвърти свят"
Центъра за култура и дебат "Червената къща
"Павилион 19"
Фестивал на споделените таланти на Женския пазар
Посетено:
1033
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/29544-otvorena-pokana-za-uchastie-vav-festival-na-spodelenite-talanti-na-zhenskiya-pazar