Празници / фестивали

Над 70 документални филма за изкуство в “Master of Art”

Фестивалът е през април в София, Пловдив и Варна

Над 70 документални филма за изкуство в “Master of Art”

 

◊ ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ ЗА ТВОРЦИ И ИЗКУСТВА ПРЕЗ АПРИЛ

За четвърта поредна година предстои най-големият фестивал за документални филми в Югоизточна Европа “Master of Art”. Тази година фестивалът ще бъде едновременно в 9 салона в София, Пловдив и Варна от 4 до 25 април. Киноманите ще видят над 70 документални филма за изкуството. Слоганът на тазгодишното издание на “Master of Art” е „Изкуството отива на кино“.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни. Сред тях са филми за творци като Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Банкси, Огюст Роден, Климт, Шиле, Рафаело и много други.

Българският документален филм „Рокендрол” на режисьора Борислав Колев ще открие фестивала тази година на 4 април от 18:00 ч. в кино „Люмиер Лидл“. Филмът е изграден върху спомените на членовете на легендарни рок групи от 80-те години, сред които „Ревю“, „Ера“ и „Ахат“.

Любителите на киното могат да закупят билети за фестивала на цени 6 лв. и 8 лв. Фестивалът предлага абонаментни карти “MASTERPASS” на цени от 40 лв. и с намаление 32 лв. за ученици и пенсионери. Картата дава достъп само до прожекциите от фестивала в кината „Люмиер Лидл“, „Одеон“ и Дом на киното в София. Местата на притежаващите карти не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди началото на прожекцията.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.03.2019 г. 11:35
Посетено:
1012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/29296-nad-70-dokumentalni-filma-za-izkustvo-v-master-of-art