Празници / фестивали

VIII Психодрама фестивал - Пловдив

21-24 март 2019

VIII Психодрама фестивал - Пловдив

 

◊ ОСМИ ПСИХОДРАМА ФЕСТИВАЛ - ПЛОВДИВ

Психодрама фестивал – Пловдив е едно уникално събитие за България. Защото е отворено за широката публика и всеки участник има възможност да избере за себе си подходящи уъркшопи и събития, в които да преживее нещо от личната си история, да се погледне от друга гледна точка, да се развълнува, да се посмее.

В програмата на Фестивала са включени много безплатни събития, културни форуми, театри, дискусии, специализирана програма и за най-малките и техните родители.

Психодрамата е форма на работа с хора, универсален език, в който през ролите и преживяванията могат да се изследват житейски ситуации, теми и въпроси. Могат да се свържат хора от различни социални и етнически групи, от различни възрасти, в различни състояния – стига да имат интерес да участват, дори и като публика.

Това качество на психодрамата – да бъде свързващ език, отваря пред нея простор за работа на терен, в различни пространства и условия. През нея често се работи в училища, в социални институции; в бизнеса и управлението на хора; с деца и тийнейджъри; групи в риск; маргинализирани групи; дори на улицата. Психодрамата подкрепя човека да се свърже със себе си, да се „види" отвътре, да се разбере и да прояви толерантност – към себе си и света.

В Психодрама фестивал – Пловдив се преплитат и споделят различни практики и опитности на професионалисти, включително и работещи през други форми, но имащи допирателни с психодрамата: арт и музикотерапия, танц-терапия, драма и roleplay-терапия, плейбек театър, форми на групова и индивидуална терапия, социална и образователна работа, бизнес и мениджмънт, и други.

Предстои осмото издание на фестивала – от 21 до 24 март 2019 г. В него са включени 19 безплатни събития със свободен достъп, както и 37 специализирани събития. Освен водещите от България, ще гостуват и ще водят свои събития 9 водещи от Гърция, Италия, Казахстан, Русия, Румъния, САЩ, Сърбия.

* * *

За повече информация:

www.psychodramafestival.eu - сайт на фестивала

https://www.facebook.com/events/238708470311597/ - cъбитие във Facebook

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.03.2019 г. 16:02
Етикети:
осмо изданиеПловдив
Фондация "Кентавър арт"
Психодрама фестивал
Посетено:
687
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/29240-viii-psihodrama-festival-plovdiv