Празници / фестивали

Фестивалът НОЩ/Пловдив 2019 обявява Отворена покана за участие

Фестивалът НОЩ/Пловдив 2019 обявява Отворена покана за участие

 

◊ ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Фондация „Отворени изкуства"

обявява 

Отворена покана за участие с проектни предложения за официалната програма на фестивала НОЩ/Пловдив 2019 (13, 14 и 15 септември)
 
Събитието се провежда за четиринадесета поредна година, като отново ще включи три вечери и над 70 локации в града под тепетата. И тази година фестивалът се стреми да предложи богата и разнообразна програма като привлече както местната публика, така и многобройните гости на Пловдив. Мотото на НОЩта през 2019 г. е ОБЩО МЯСТО, с което се стремим да обърнем внимание както върху общите места на среща и живеенето-с-другите, така и върху споделените ценности и идеи за свят.

До 15 февруари 2019 г. НОЩ/Пловдив 2019 ще приема предложения за проекти, одобрените от които ще изградят официалната програма на фестивала. Включвайки се с предложение в отворената покана можете да кандидатствате и за подкрепа на вашите идеи и проекти пред Фонд Специални проекти на НОЩта в програмите „Музеи. Галерии. Ателиета", „Град и култура", „Клуб и музика", да подготвите събитие за „Публични пространства" или пък да създадете проект за най-малката аудитория на фестивала („Малката Нощ"). 

Към фонда могат да кандидатстват културни организации и екипи без изявена търговска дейност, както и индивидуални артисти, всички те могат да получат подкрепа до 50 % от общата стойност на проекта и в рамките на 2000 лв. За последните шест издания на фестивала чрез този финансов механизъм за подкрепа в програмата на НОЩта са включени 180 проекта.

НОЩ/Пловдив очаква вашите предложения за изложби, пърформанси, прожекции, музикални изпълнения, концерти, презентации, представления, акции, партита и други, с които да изпълним заедно часовете на НОЩта и да ги споделим с многобройната публика.

• Повече за новостите и правилата за кандидатстване в програмата на НОЩ/Пловдив 2019 може да разберете от формулярите и „Насоките за кандидатстване" в меню „Отворена покана" на сайта на събитието (http://www.night.bg).

Кандидатури и заявки за участие на проекти ще се приемат до 15 януари 2019 г. онлайн и ще има възможност да бъдат допълвани и завършени до 15 февруари 2019 г.

Със запитвания можете да се обръщате на participants.night@openarts.info 

Получените предложения ще бъдат разгледани и оценени от основния организатор на НОЩ/Пловдив - Фондация "Отворени изкуства" и от представители на основните партньори на фестивала.
 

За повече информация:

Владия Михайлова / артистичен директор на НОЩ/Пловдив, 0885 83 66 00 / mihaylova@openarts.info

Мина Стоилчева / координатор проекти, 0885 78 73 06 / participants.night@openarts.info

 

Автор:
Фондация „Отворени изкуства"
Публикация:
02.01.2019 г. 16:34
Етикети:
програмипроектиФестивалФондация "Отворени изкуства
Отворена покана за участие. културни организации
НОЩ/Пловдив 2019
Посетено:
979
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28801-festivalat-nosht-plovdiv-2019-obyavyava-otvorena-pokana-za-uchastie